VIDEO Kreativac iz Viteza od šimšira napravio “folciku”, proces trajao 12 godina

screenshot / youtube

Na YouTube kanalu Srećka Stipovića posvećenom "običnim ljudima sa neobičnim zanimanjima" nedavno je osvanula i priča Slavka Šakića - vrijednog kreativca iz Viteza. On je 12 dugih godina uložio u izradu pravog malog umjetničkog djela koje mu sada krasi dvorište i privlači pažnju prolaznika. Ispred kuće mu, naime, stoji popularna "Buba" ili "folcika" izrađena i oblikovana isključivo od šimšira.

Ideja nije stigla tek tako. Šakić je ranije bio ponosan vlasnik prave “folcike”, čije je prave dimenzije prenio na ovu izrađenu od šimšira. Usput, priča kako nailazi na nevjericu brojnih koji se podviruju kako bi provjerili da li ispod stoji pravo vozilo.

Stipović koji je posjetio Slavka primjećuje kako njegov ‘Volkswagen’ jedini ima napajanje vodom kap po kap.

Da stvar bude zanimljivija, Slavko počinje i sa izradom kabrioleta, koji će imati čak i stolice i volan od šimšira. Folciku bi, šaleći se, kaže prodao – samo kad bi naišao pravi kupac.

O procesu kojem je vrijedni Slavko posvetio 12 godina, o drugim malim kreacijama koje njegov dom krije, kao i o brojnim reakcijama zbunjenih i oduševljenih posmatrača – više u videu ispod.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad