Koliko dugo mačke mogu ostati kući same?

Ljubimci 29. nov 202317:28 0 komentara
Aaron Amat / Alamy / Alamy / Profimedia

Većina vlasnika ne voli svoje pse predugo ostavljati same. Vlasnici mačaka, međutim, općenito manje razmišljaju o tom pitanju - uostalom, mačke su poznate po svojoj neovisnosti. Međutim, njihovi bi vlasnici trebali razmisliti o tome, rekao je stručnjak za mačje ponašanje za Newsweek.

Unatoč stereotipu o njihovoj navodno povučenoj prirodi, postoji ograničenje vremena koje mačke mogu provesti same kod kuće. Stephen Quandt, trener mačaka koji ima certifikat Instituta za ponašanje životinja, rekao je da to varira ovisno o “mačjoj dobi, temperamentu i povijesti bolesti.

Prema Quandtu, najbolji način za procjenu koliko dugo mačku možete ostaviti samu kod kuće ovisi o njezinoj dobi. Biheviorist je rekao da se uvijek suzdržava od ostavljanja mladog mačića kod kuće preko noći. Starije ili bolesne mačke trebaju sličnu razinu skrbi.

Temperament i emocionalne potrebe

“Ostaviti neke mačke same na cijelu noć ili dvije, moglo bi biti u redu, ali ja to ne preporučujem. Ako se sljedeći dan ne vraćam na vrijeme za doručak, neću to učiniti”, dodao je. Quandt je rekao da to zapravo ovisi i o temperamentu mačke.

“Vlasnici mačaka trebali bi također uzeti u obzir njihov temperament i emocionalne potrebe, kao i vrijeme obroka. Rekao bih da su maksimalno dvije noći u redu, pod uvjetom da vaša mačka dobije sve obroke koje treba i da ne prima lijekove”, poručio je.

Međutim, Quandt je naglasio da se starije mačke, mačke koje su na lijekovima ili mačke sa zdravstvenim problemima nikada ne smiju ostaviti same tako dugo, prenosi Index.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!