Magarac koji je pobjegao od kuće prije pet godina, pronađen kako živi sa krdom jelena

Magazin 21. jun 202422:16 0 komentara
Photograph: @maxfennell via Instagram

Magarac uočen kako živi sa krdom divljih losova (vrsta jelena) na snimku koji je brzo postao viralan, identifikovan je kao Diesel, nekada voljeni ljubimac koji je pobegao prije pet godina.

Video je snimljen ranije ove godine, kada je Max Fennell, lovac u sjevernoj Kaliforniji, snimio grupu divljih losova kako se očito druži s magarcem koji je izgledao kao član njihovog stada.

Kratki snimak neobične scene brzo se proširio društvenim mrežama. No nedavno su Terrie Drewry i njen suprug, Dave, rekli za CBS vijesti da su uvjereni da je magarac koji slobodno luta šumom njihov nestali ljubimac Diesel, koji je pobjegao u divljinu prije pet godina.

“Bilo je nevjerovatno. Uskliknuli smo, ‘O moj Bože.’ Konačno smo ga vidjeli. Konačno, znamo da je dobro. Živi bolje nego ikad. Sretan je. Zdrav je, i doživjeli smo veliko olakšanje”, rekla je Drewry za CBS.

Terrie Drewry je kazala da čak postoje znaci da Diesel brani svoju novu porodicu od predatora.

“Ubio je kojote štiteći stado, a možda i planinskog lava”, izjavila je.

View this post on Instagram

A post shared by Max Fennell (@maxfennell)

Drewryjevi su otkrili da je Diesel nestao nakon što se uplašio na stazi dok je bio na planinarenju sa svojom ljudskom porodicom. Uzalud su ga tražili, iako ga je snimila kamera za praćenje, a otisci kopita su pokazali da je još živ.

Uprkos njihovoj radosti što vide Diesela živog i kako napreduje kao los koji želi da bude slobodan, Drewryjevi nemaju planove da da ga uhvate i vrate na imanje.

“Tamo je i radi ono za šta je odgajan”, rekla je Terrie Drewry za televizijsku mrežu.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!