El-Zayat: "Headly Deadly" će biti završena do kraja februara

Nauka 26. jan 201509:54 > 10:04
N1

Four Game Studio, start-up tim iz INTERA Tehnološkog Parka koji čine tri kreativna mlada programera i zaljubljenika u IT tehnologije su se odvažili ući u projekt razvoja vlastite video igre i time postati pioniri gaming developmenta u Mostaru.

Projekt su započeli prije nekoliko mjeseci i iako su se prema njihovim riječima i prije bavili sličnim manjim projektima na kojima su skupili odgovarajuća iskustva, ovo im je prvi veći projekt u koji su odlučili ući kao tim.

Mohamed El – Zayat je osnivač Four Game Studios. Predavao je predmet “Kompjuterska Grafika” na Univerzitetu u Mostaru, odakle je sa studentima došao na ideju da napravi igricu.

Odziv nakon prve prezentacije je bio odličan. Mi sada radimo dan i noć i do kraja februara će igrica biti dostupna na Google Play Store, mjesec dana kasnije za Android i Windows“, kazao je Mohamed za N1.

Igrica će se zvati Headly Deadly a u njezinoj izradi učestvuju tri programera. Kažu da posao jeste zabavan, ali nije nimalo lagan.

Sve radimo zajedno, a poslove smo raspodijelili tako da svako učestvuje u kreaciji igrice. Posao jeste zabavan, ali nije lahko napraviti igricu. Treba ispuniti mnoge uslove i udovoljiti ljudima i njihovim potrebama“, istakao je Mohamed.

Dodao je da BiH ima već podlogu u svijetu programiranja igrica, a da oni pokušavaju da ugrade temelje za game development u regiji.