Imate zadivljujući IQ ako možete uočiti riječ “play” na fotografiji

Razonoda 31. aug 202320:13 1 komentar
Fresherslive

Optičke iluzije i mozgalice su zabavan način da se takmičite u sigurnom okruženju sa svojom porodicom i prijateljima. To je sjajan način da vidite ko prvi može uočiti razlike u fotografijama.

Najnovija zagonetka iz FreshersLivea izaziva vas da pronađete jednu riječ na slici. Morate biti u mogućnosti da uočite riječ ‘play’ (igra) u moru sličnih riječi. Jedan od načina da pokušate da se uhvatite u koštac sa tim je da odvojite sliku na dijelove i dozvolite vašim očima da gledaju niz redove ili kolone, umjesto da gledaju sliku kao celinu. Jeste li već uspjeli uočiti riječ ‘play ili još uvijek tražite?

Ups, zaboravili smo napomenuti da ovdje zapravo postoji vremensko ograničenje od 13 sekundi, pa ako još tražite možda vam je već ponestalo vremena. Ali ne brinite, možete nastaviti tražiti i vidjeti koliko je vama i vašim najbližima potrebno da pronađete riječ.

Fresherslive

Ako još uvijek tražite, evo savjeta: pogledajte desnu stranu fotografije, a ne lijevu jer je to potpuno gubljenje vremena. I još jedna pomoć – donja desna četvrtina je mjesto gdje ćete pronaći svoju riječ.

Ako ste riječ “play” pronašli u zadatom roku možemo reći da imate zadivljujući IQ – i očito ste vrlo dobro upućeni u optičke iluzije i mozgalice.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad