Mladi milioner nudi pare da putujete s njim i vozite njegove superautomobile

Lifestyle 14. sep 202319:27 0 komentara
Matthew Lepre (Screenshot/Instagram)

Mladi australijski milioner traži ličnog asistenta da putuje svijetom s njim. Nudi mu 35.000 eura mjesečno za "stresan" posao.

Matthew Lepre, koji radi u e-trgovini, a u slobodno vrijeme putuje svijetom, objavio je prilično neobičnu ponudu na Instagramu. Traži pomoćnika koji bi mu se pridružio na putovanjima. Za posao iz snova nudi platu od 35 hiljada eura mjesečno.

“Tražim ličnog asistenta koji će putovati svijetom sa mnom”, stoji u oglasu za posao objavljenom na Instagramu. Također piše da će svi troškovi smještaja i putovanja biti pokriveni, a prethodno iskustvo sa ovom vrstom putovanja nije potrebno. “Možete i da vozite moje ‘superautomobile’“, napisao je mladi milioner.

Nakon što je oglas objavljen na Instagramu uslijedila je lavina komentara. Lepre nije eksplicitno naveo da očekuje da to bude pomoćnica.

Australijanac gradi svoj biznis kroz online poslovanje i poslovne kurseve, a u proteklih pet godina zbog posla je posjetio 30 zemalja.

Sa 23 godine napustio je fakultet, osnovao kompaniju Ecom Warrior Academy, a sada ima još četiri kompanije koje mu navodno donose 111.000 eura mjesečno, piše Daily Mail.

Milioner je već 2019. godine tražio personalnog asistenta, a iz trenutnog oglasa nije jasno da li traži novog ili dodatnog asistenta. Nejasno je i da li je uopšte pronašao personalnog asistenta 2019. i – ako jeste – šta mu se dogodilo.

Međutim, 31-godišnjak je tada ispričao svoju ličnu priču. “Odrastao sam u zapadnom predgrađu Sidneja, moja majka je bila samohrana majka, često nismo mogli priuštiti sebi pristojan obrok. Zato razumijem ljude koji su se našli u teškim situacijama”, rekao je u jednom od intervjua. Također je rekao da najmanje što može da uradi jeste da zaposli nekoga kome je posao zaista potreban – i da mu za to ponudi pristojnu platu, prenosi N1 Slovenija.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad