Evo kako svojim Android telefonom možete upravljati preko računara

Tehnologija 01. jul 201907:45 > 08:11
Pixabay (ilustracija)

Pogledajte četiri načina kako možete upotrijebiti vaše stolno ili prijenosno računalo kako bi upravljali pametnim telefonom s Googleovim operativnim sustavom.

Ako želite naučiti kako povezati stolno ili prijenosno računalo sa smartfonom s Androidom, donosimo upute za četiri laka i jednostavna načina kako to učiniti.

Windows 10

Imate na računalu Microsoftov operativni sustav? U tom slučaju već imate sve što vam je potrebno za osnovni pristup smartfonu putem računala.

Otvorite aplikaciju Your Phone u Windows 10. Riječ je o ugrađenoj aplikaciji koja omogućava pregled 25 recentnih fotografija, slanje i primanje SMS-ova te upravljanje pozivima na računalu. U Microsoftu također pripremaju i značajku zrcaljenja zaslona, dostupnu za ograničen broj uređaja.

Evo kako ćete namjestiti Your Phone:

Nadogradite aplikaciju Your Phone u Windowsima i instalirajte aplikaciju Your Phone Companion na vašeg Androida.
Logirajte se u korisnički račun pri Microsoftu na oba uređaja.
Pokrenite aplikaciju na vašem smartfonu i računalu pa pratite upute kako biste ih povezali.

AirDroid

AirDroid je nabrijanija inačica aplikacije Your Phone pomoću koje možete s računala pristupiti najvažnijim značajkama vašeg smartfona bez kreiranja korisničkog računa. Dostupna je u besplatnom i premium izdanju za računala s Windowsima i Macove, ali funkcionirat će na bilo kojoj platformi u bilo kojem većem web pregledniku.

Radi putem interneta ili Wi-Fija, ako su oba uređaja povezana s istom mrežom. Evo kako ćete ju upogoniti:

– Preuzmite i instalirajte AirDroid na vaš smartfon. Odobrite zahtjeve za pristup podacima i značajkama kad se pojave.
– Otvorite web preglednik na vašem računalu i otvorite web.airdroid.com.
– Pojavit će se stranica s QR kodom. Pokrenite AirDroid na mobitelu i kucnite na sličicu Scan pri vrhu zaslona.
– Skenirajte QR kod.
– Kucnite na Sign In (čak i ako niste kreirali račun).
I to je to. Spojeni ste, a značajke vašeg smartfona dostupne su u prozoru web preglednika. Na lijevoj strani su dostupne aplikacije i značajke, na desnoj alati i informacije o smartfonu. Pri vrhu možete pretraživati aplikacije, obavljati pozive, postavljati alarme i tome slično. Također možete pristupati fotografijama i video zapisama te glazbi na pametnom telefonu, prebacivati podatke…

AirMirror

Nakon što ste instalirali AirDroid možete upogoniti AirMirror kako biste zrcalili zaslon pametnog telefona u web pregledniku. Za to ćete morati napraviti korisnički račun pri AirDroidu (besplatan je) i koristiti Googleov web preglednik Chrome na računalu. Postavljanje je pomalo komplicirano pa ga preporučamo naprednijim korisnicima.

– Instalirajte aplikaciju AirMirror na smartfon i logirajte se u vaš korisnički račun.
– Na računalu instalirajte proširenje (ekstenziju) AirMirror za Chrome.
– Povežite mobitel s računalom koristeći kabel USB.
– Uključite u postavkama opciju USB Debugging.
– Otvorite web.airdroid.com u Chromeu i kliknite na dugme AirMirror.
Nakon što se uređaji povežu u pregledniku će se pojaviti zaslon vašeg mobitela. Možete slobodno odspojiti USB kabel te početi koristiti miša i tipkovnicu u aplikacijama za mobitel. Zaslon mobitela mora pritom biti stalno uključen.

Vysor
Vysor funkcionira slično kao AirMirror, ali ga je lakše namjestiti. Dostupan je za operativne sustave Windows, Mac, Linux i Chrome, u besplatnom i premium izdanju.

Dovoljno je uključiti opciju USB Debugging, instalirati aplikaciju na računalo i povezati ga sa smartfonom. Sve ostalo odvija se automatski. Između ostalog, možete ga upotrijebiti za snimke zaslona, upravljanje razinom jačine zvuka…

Poželite li ga deinstalirati, otvorite Settings pa Apps.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad