Evo kako jednostavno prebaciti i sačuvati fotografije s Facebooka na Google

Tehnologija 07. maj 202012:54 > 12:56
Pixabay (ilustracija)

Ako želite sačuvati, odnosno napraviti backup svoje fotografije i videozapise s Facebooka na Googleov oblak, to brzo i jednostavno možete napraviti s par klikova mišem.

Veliki broj ljudi svakodnevno objavljuje fotografije na Facebooku te se kroz godine korištenja na Fejsu može skupiti više tisuća fotografija. Za one koji žele backupirati te fotografije i videozapise ili ih samo prebaciti na neki drugi servis za slučaj da nešto pođe po zlu na Fejsu (npr. ako im netko hakira i obriše račun ili ako dođe do nekih problema sa samom društvenom mrežom), postoji jednostavno rješenje putem kojeg mogu sa samo par klikova mišem prebaciti sadržaj na Google, odnosno Googleove fotografije.

Pri tome treba voditi računa o prostoru koji vam je dostupan na Googleu – svim korisnicima na početku je dodijeljeno 15 GB koji se koriste i za Gmail i postojeće pohranjene fotografije, tako da je dostupna količina prostora za većinu korisnika puno manja, što mnogima ipak neće biti dovoljno. Korisnicima kojima je potrebno više prostora, dostupna je mogućnost kupovine dodatnih GB pa će vas tako 100 GB prostora na Googleovom oblaku stajati 19,90 dolara godišnje ili 1,99 dolara mjesečno, piše Zimo.hr.

Za prebacivanje fotografija i videozapisa s Facebooka na Google prvo je potrebno otići na postavke u gornjem desnom kutu ekrana i tamo kliknuti na “Vaše informacije na Facebooku”. Tu se, među inim, nalazi opcija “Prenesite kopiju svih fotografija ili videozapisa”, a kada odaberete ““Prikaži”, pojavit će se opcija odabira odredišta na koji se može pohraniti, tj. backupirati sadržaj.

Trenutačno je pod odabir odredišta dostupan samo Google, odnosno Google Photos pa je potrebno odabrati tu opciju te opciju želite li prebaciti fotografije ili videozapise. Nakon toga potrebno je potvrditi račun, tj. upisati šifru za Facebook te dati dopuštenje aplikaciji za prebacivanje sadržaja. Za kraj treba kliknuti na potvrdu prijenosa i prebacivanje sadržaja će početi.

Koliko će prebacivanje trajati ovisi o, naravno, količini, tj. težini sadržaja, a kada transfer bude gotov, Facebook će vam poslati obavijest o tome.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad