Novi uređaji za praćenje održavanja socijalne distance zaposlenih

Tehnologija 13. jul 202012:27 > 12:49
Shutterstock

Zaposleni bi u mogli da se suoče sa novim tehnologijama koje će kontrolisati njihovo kretanje u cilju održavaju socijalnu distance na poslu.

Kad se ljudi vrate na posao, verovatno će se od njih tražiti da se drže fizički dovoljno udaljeno jedni od drugih. Sasvim je izvjesno da će fizička distanca na poslu postati realnost, piše Fox News.

Nekoliko kompanija već je objavilo da će koristiti narukvice i bedževe pomoću kojih će pokušati da obezbjede fizičku distancu među zaposlenima u vrijeme pandemije koronavirusa.

VEZANE VIJESTI

Ukoliko se previše približe kolegama, uključiće se alarm ili neki drugi način obavještavanja. U zavisnosti od vrste uređaja, obavještenja mogu biti zvučna ili vizualna, a koristiće se kako bi se pratila interakcija među zaposlenima.

Neke bolnice već koriste uređaje koji prate kretanje zaposlenih, a nalaze se na kvakama, lavaboima i posudama za sapun. Na taj način uprava prati ko od zaposlenih ispravno pere ruke, a mogu da otkriju i s kojim se tačno predmetima susreo zaposleni, ali i kakvo je njegovo ponašanje.

U međuvremenu, kompanija “Redpoint” koja je dizajnirala narukvice za praćenje u realnom vremenu, objavila je u nedavnom saopštenju za javnost da kompanije u Kini već koriste njihovu tehnologiju kako bi sprovodili mjere fizičke distance.

“Kad smo vidjeli da naša rješenja pomažu klijentima u Kini, željeli smo ih učinimo dostupnim i ostatku svijeta.  Naša tehnologija može da pomogne”, zaključio je direktor i suosnivač kompanije “Redpointa” Čunjie Duan.  

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad