Znate li za novi trend u šminkanju? Boyfriend blush je apsolutni hit, a evo i kako ga napraviti

Lifestyle 22. maj 202418:32 0 komentara
boyfriend blush
boyfriend blush

"Boyfriend blush" je novi trend u šminkanju koji se odnosi na prirodan, suptilan izgled rumenila, kao da ste upravo proveli vrijeme sa svojim dečkom ili devojkom. Ovaj izgled se postiže nanošenjem rumenila na jagodice i nos, stvarajući mekan, zaigran i romantičan izgled. Novi trend je apsolutni hit u svijetu.

Žene diljem svijeta postavljaju fotografije novog šminkerskog trenda.

Magazin Vouge, Boyfriend blush, stil šminkanja nazvao je dominantnim trendom u šminkanju za ljeto koje je pred nama.

Boyfriend rumenilo (blush) i način na koji se ono postiže je na Tik Toku imao čak 84,8 miliona pregleda.

Pa šta je to? “Boyfriend rumenilo je prirodno rumenilo koje se nalazi niže na obrazu”, objašnjava vizažistica Zoë Taylor .

“Zaista je svjež i prirodan i čini da koža izgleda kao da ste trčali ili brzo hodali.” Oponašajući ružičastu kožu nakon vježbanja, metoda Boyfriend blush je jednostavan način da koža izgleda mladalački . Princeza Diana u svojim ranim godinama bila je inspiracija za ovakav način šminkanja. 

Boyfriend blush se podjednako odnosi na tehniku nanošenja, koliko i na nijansu.

Rumenilo treba da se nanese na jabučice obraza i da se blago izblenda prema donjem dijelu vilice. Takođe se dodaje mala količina na slijepoočnicama za cjelokupan sjaj. Što se tiče boje, treba da imitira prirodan sjaj vaših obraza – možda je to svjetlo bebi roze ili toplo crveno.

Iako ova tehnika nanošenja može da funkcioniše na svim oblicima lica, najbolje stoji onima koji imaju ovalni oblik – baš zato što imaju više prostora oko obraza, rumenilo se može spustiti na donji dio obraza bez da skraćuje lice.

Ova tehnika nije nova, već je bila popularna 1990-ih, a TikTokerica Mallory Osses ju je samo vratila u život sa zvučnim nazivom. Ustvari „boyfriend“ u nazivu može imati ljubavnu konotaciju: želimo nanijeti rumenilo da izgledamo kao da smo se zarumenjeli nakon što nam je dečko dao kompliment. TikTokerica Osses objasnila je ovu tehniku pokazavši fotografiju mladih prinčeva Harryja i Wiliama. Obojica imaju zarumenjene obraze koje Osses opisuje „mladenačkim i sportskim“.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!