Općina Novo Sarajevo podržava projekat ”Stvaramo životne šampione”

Promo 03. okt 202318:01 0 komentara
Općina Novo Sarajevo

Načelnik Općine Novo Sarajevo dr. Hasan Tanović dodijelio je mladim nadama plavog kluba s Grbavice - FK „Željezničar“ sportsku opremu doniranu kroz projekat ”Stvaramo životne šampione.” Radi se o projektu podržanom od ERASMUS-a i UEFA-e fondacije za djecu koji je prepoznao da se treneri ovog kluba zalažu za evropsku standardizaciju u obrazovanju mladih igrača.

”Općina Novo Sarajevo prva je “sportska općina” u BiH, koja direktno podržava sport i kulturno-sportske aktivnosti, mlade nadarene sportiste koji BiH predstavljaju širom Evrope i svijeta na najbolji mogući način. Jedinstveni smo po tome što u budžetu imamo planiranih tri posto za sport i dva posto za kulturno-sportske manifestacije“, naglasio je načelnik Tanović.

Općina Novo Sarajevo
Općina Novo Sarajevo
Općina Novo Sarajevo
Općina Novo Sarajevo
Općina Novo Sarajevo
Općina Novo Sarajevo

Inače, od 2020. godine Općina Novo Sarajevo je za rad i funkcioniranje FK ”Željezničar”, te rekonstrukciju pomoćnog terena izdvojila preko 2.000.000 KM.

Fokus projekta “Stvaramo životne šampione” nije samo na fudbalu. U srcu projekta je misija izgradnje solidarnosti i suživota u našoj regiji kroz sport, obrazovanje i zajedničko djelovanje.

”Ideja životnih šampiona je zapravo da svako dijete treba da bude šampion, šampion lijepog ponašanja, fair playa, solidarnosti i tolerancije, a da u tom procesu ključnu ulogu igraju treneri. Trener ne treba da bude usmjeren samo na stvaranje novog Ronalda i Mesija već da svako dijete koje izađe na teren uživa u svemu što se tamo dešava”, kazala je direktorica projekta Aleksandra Knežević.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad