Proglašeni evropski najmenadžer Maid Jabandžić i najkompanija MADI

Promo 03. jul 202415:17 0 komentara
Promo

Direkcija evropske nezavisne agencije za izbor i promociju najuspješnijih poslovnih ljudi i kompanija, dodijelila je najviše priznanje „EVROPSKI NAJMENADŽER & NAJKOMPANIJA – SUPER ŠAMPIONI BIZNISA“ gospodinu Maidu Jabandžiću, direktoru društva MADI i kompaniji MADI, za vrhunske menadžerske domete, izuzetno uspješno vođenje, kontinuiran rast, razvoj i stabilno poslovanje kompanije u oblasti proizvodnje prehrambenih proizvoda.

“Naravno da čovijeku imponuju takve stvari. Ova priča traje već 35 godina i svakako da je ovo, praktično vrhunac našeg uspjeha. Jako smo sretni i počašćeni što je upravo naša kompanija, sa mnom na čelu, među ovogodišnjim laureatima ove prestižne nagrade”, kazao je Maid Jabandžić, direktor društva.

Kompanija MADI zajedno sa svojim kćerkama firmama trenutno upošljava blizu 800 uposlenih.

“Ono što slobodno mogu reći jeste da je MADI uspješna kompanija, ne samo zbog svih vidljivih pokazatelja nego i zbog sinergije sa firmama s kojima je MADI povezan vlasničkom strukturom, a koje zajedno čine jedan zaokružen proces, baš kako mi to volimo reći “od polja do stola”. Agrofarms d.o.o. jedna je od naših najvećih investicija – bavi se proizvodnjom žitarica i uzgojem goveda. Kompanija Euro Meat d.o.o. u Maglaju bavi se proizvodnjom, prodajom i distribucijom crvenog mesa. U toj porodici MADI je i „Veterinarska stanica d.o.o. Tešanj“, zatim kompanija Agromix d.o.o., koja se bavi proizvodnjom stočne hrane i prometom sirovina za stočnu hranu, a u koju smo investirali kada je proizvodnja u pitanju oko 19 miliona konvertibilnih maraka i ljestvicu kvaliteta podigli na zavidan nivo. To je danas jedan od najvećih proizvođača stočne hrane u državi, a svakako smo lider u toj branši u regionu. Razlog je vrlo jednostavan, MADI, kojem treba blizu 70.000 tona hrane za piliće godišnje je ogroman potrošač, a pored toga, proizvodnju plasiramo i na druga tržišta. Jedna od naših kćerki firmi je i MI – POWER koja se bavi proizvodnom električne energije, a MADI GmbH izgradnjom i tgovinom nekretninama.

Promo
Promo
Promo
Promo

I zaista, moram priznati, za mene su najbitnije sve one nematerijalne stvari poput velikog broja uposlenika, gdje svi zajedno činimo jednu veliku porodicu”,  istakao je Jabandžić.

Izvrsnost ove kompanije su najbolje nagradili konzumenti koji su već pune 34 godine dio MADI priče, a rad svih uposlenih je usmjeren na kontinuirano osluškivanje njihovih zahtjeva i potreba. Cjelokupan rad propraćen je najsavremenijom tehnologijom premium proizvođača. U proizvodnji se koriste vrhunske, provjerene sirovine, stoga su rezultat na kraju dobri i kvalitetni proizvodi koji MADI konstantno dovode na prvo mjesto u branši, a koje se ljubomorno čuva već godinama.

Prestižnu nagradu EVROPSKI NAJMENADŽER & NAJKOMPANIJA – SUPER ŠAMPIONI BIZNISA“ gospodinu Maidu Jabandžiću, direktoru društva MADI i kompaniji MADI u ime Organizacionog odbora uručio je počasni član Stipe Mesić.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!