Završila komemoracija za Olivera: "Teško se s tobom rastati"

Regija 31. jul 201807:32 > 12:29
Izvor: N1 Hrvatska

Komemoracija u čast istaknutom umjetniku Oliveru Dragojeviću održana je u splitskom Hrvatskom narodnom kazalištu.

Komemoraciji je, uz Oliverovu porodicu, među ostalima nazočila i predsjednica Republike Hrvatske, Kolinda Grabar Kitarović, predsjednik Vlade Andrej Plenković i predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković te potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević i ministrica kulture Nina Obuljen Kržinek.

Tijek događaja

11:39 Uslijedio je dugotrajni pljesak za Olivera, a onda su svi koji su došli na komemoraciju u HNK Split zapjevali njegovu pjesmu “Vjeruj u ljubav”, čime je završila komemoracija.

11:27  I Gibonni se prisjetio nekoliko crtica iz života i druženja s Oliverom.

N1 Hrvatska

11:23 Na komemoraciji je govorio i direktor Splitskog festivala, Tomislav Mrduljaš.

N1 Hrvatska

11:18 “Od nedjelje smo svi izgubili nekog svog. Nama glazbenicima on je bio svjetionik, putokaz kojim putem krenuti, kako istovremeno biti najveći i najskromniji”, rekao je glazbeni producent Nikša Bratoš.

N1 Hrvatska

11:17 Autor tekstova mnogih Oliverovih skladbi, Jakša Fiamengo, govorio je na komemoraciji. “Teško se s tobom rastati. Tvoj odlazak nismo mogli spriječiti, ali možemo spriječiti da odeš iz našega srca”, rekao je.

N1 Hrvatska

11:05 Klapa izvodi Oliverovu pjesmu “Moj galebe”.

11:00 Počela je komemoracija.

10:45 Na komemoraciju stigao i državni vrh na čelu s predsjednicom Kolindom Grabar Kitarović i premijerom Andrejom Plenkovićem. Tu su još i predsjednik Sabora, Gordan Jandroković, ministar obrane Damir Krstičević i ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek.

10:00 Dva broda Hrvatske ratne mornarice, raketne topovnjače RTOP-21 Šibenik i RTOP-42 Dubrovnik, sudjelovat će u Splitu na ispraćaju Olivera Dragojevića, gdje će od gata sv. Nikole isploviti prema Veloj Luci, objavili su iz MORH-a.

N1

 U 18,50 sati kreće posljednji ispraćaj Olivera iz crkve sv. Frane preko Rive do katamarana koji će ga posljednji put odvesti u Velu Luku gdje će u srijedu u 18 sati na mjesnom groblju sv. Roka biti pogreb.

U povodu smrti Olivera Dragojevića Vlada je utorak proglasila Danom nacionalne sućuti.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.