Karanović: Nisu me željele upravo stranke koje su učestvovale u protestu

Regija 11. dec 201808:01 > 10:13
Medija Centar Beograd

Glumica Mirjana Karanović izjavila je da na subotnjem protestu "Stop krvavim košuljama" u Beogradu nije govorila zato što su joj organizatori rekli da ima grupa "koje neće doći na protest ukoliko ona na tamo bude govorila" i da njeno prisustvo na protestu nisu željele stranke koje su "učestvovale u protestu, a ne vlast".

Ona je za “Danas” od utorka navela da je protest napustila, iako je bila najavljena kao jedna od govornica, kada je vidjela stranačke funkcionere.

 Karanović je rekla da se ne sjeća da li su grupe za koje je rečeno da ne bi došle, predstavljale političke stranke, već da su joj “mladi ljudi koji su organizovali građanski protest protiv nasilja” predočili da postoje grupe koje “prema njoj imaju otpor”.

“Rekla sam: ‘U redu, ako sam problem, neću doći’, a oni su uzvratili kako žele da dođem, pa sam se na kraju složila i obećala da ću doći”, kazala je Karanović.

Ona je navela da joj je potom rečeno da su organizatori dobili informaciju “da postoje prijetnje i da je opasno ukoliko (košarkaški trener Dušan Vujošević) i ona govore na skupu, odnosno da će “grupe” izazvati incidente i da je jedan mladić iz organizacije, “iako mu nije bilo lako”, odlučio da oni ne govore.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook| Instagram UŽIVO na ovom linku.