Vesić: Moja odluka o štrajku glađu i dalje na snazi, samo je odložena

Regija 12. apr 201914:50 > 16:02
Izvor: N1

Zamjenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić najavio je da će gradski odbornici u Beogradu iz vladajuće koalicije od danas biti u Skupštini Beograda i "čuvati narodne institucije od huligana i fašista iz redova opozicionog Saveza za Srbiju" (SzS).

“Od ovog trenutka čuvaćemo Skupštinu Beograda i skupštine gradskih opština, kako ih ne bi preuzeli huligani i fašisti koji divljaju već nekoliko nedjelja”, najavio je Vesić.  

U izjavi novinarima u Skupštini Beograda on je optužio predsjedavajućeg SzS Boška Obradovića da je htio da upadne danas u Skupštinu Srbije sa još nekoliko poslanika i da tamo počne štrajk glađu.

“Poslije toga imali su plan da upadnu u Skupštinu grada Beograda, kao i u skupštine nekoliko beogradskih opština kako bi tu počeli štrajk glađu i na taj način pozivali svoje pristalice da im se sutra pridruže i da tako okupiraju institucije. To što su oni planirali da urade se zove državni udar”, istakao je Vesić.

Zamjenik gradonačelnika Beograda je rekao da je njegova odluka da stupi u štrajk glađu motivisana time da skrene pažnju javnosti na ono što opozicija radi.

“Ta odluka je i dalje na snazi, samo je odložena. Biću zajedno sa opštinskim i gradskim odbornicima u Skupštini grada Beograda i onog časa ako vidim da oni nastavljaju da ucjenjuju državu, da oni prijete štrajkom glađom, istog časa ću stupiti u štrajk glađu”, poručio je Vesić.

Prema njegovim riječima, svi odbornici vladajuće koalicije će stupiti u štrajk glađu ako opozicija nastavi da ucjenjuje državu.

“Pozivam ih (opoziciju) da se ne takmiče u tome sa nama. Pobijedili smo ih na izborima, ne vidim razlog da ih ne pobijedimo i u tome”, rekao je on.

Predsjednik skupštine Beograda Nikola Nikodijević kazao je da će odbornici biti tu 24 sata i obavljati svoje redovne poslove.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad