Vlasnica Kanala 9: Iscrpljena sam, ali odlučna da istrajem do kraja

Regija 06. maj 201909:58 > 10:15
Izvor: N1

Vlasnica Kanala 9 Maja Pavlović, koja 22. dan štrajkuje glađu jer smatra da je odlukama državnih organa i ekonomskim pritiscima taj medij doveden u neravnopravan položaj na tržištu, rekla je da je iscrpljena, ali odlučna da istraje do kraja.

Ostali su neispunjeni zahtjevi da se po hitnom postupku odblokira račun i vrati novac Kanalu 9, kao i da se izvrši zastoj u postupcima koji se trenutno vode dok Ustavni sud ne donese odluku o naknadama koje emiteri trenutno plaćaju. Takođe, jedan od zahtjeva je i da se signal Kanala 9 vrati na IPTV.

U razgovoru sa reporterom N1 Nikolom Radišićem ispred zgrade Regulatornog tijela za elektronske medije Pavlović je rekla da je dobila mail od Organizacije proizvođača fonograma Srbije sa informacijom da je dat nalog da se odblokira račun Kanala 9.

“Kažu da nisu bili upoznati sa zahtjevom da treba da se vrati novac koji je po presudama skinut sa našeg računa. Čekamo odluku šta će biti epilog. Očekivala sam da će do ponedjeljka sve biti riješeno, ali s obzirom da ništa nije riješeno, očekivati da će to sad biti riješeno u roku do sat vremena, mislim da je prilično nerealno”, kaže ona.

Pavlović kaže da će se odazvati pozivu predsjednice Vlade Srbije Ane Brnabić na razgovor u utorak.

“Očekujem da pričamo o preostalim zahtjevima. Ona je rekla da čeka da se sve institucije koje su uključene u rješavanje problema pismeno izjasne kako bi mogli da riješimo ovu situaciju”, rekla je ona.

Vlasnica Kanala 9 kaže da ljekari svakodnevno prate njeno zdravstveno stanje i da insistiraju da što prije ode na infuziju.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija zaAndroid|iPhone/iPad