Abazović: Milatoviću nedvosmislena podrška, sa Đukanovićem odlazi i DPS

N1

Lider Građanskog pokreta URA i premijer Crne Gore Dritan Abazović saopćio je da će ta stranka u drugom krugu predsjedničkih izbora podržati predsjedničkog kandidata Pokreta Evropa sad Jakova Milatovića.

Abazović je čestitao svim učesnicima izbornog procesa na političkoj korektnosti i prilično konstruktivnom pristupu proteklih dana, “sa posebnim naglaskom na Jakova Milatovića, kome ide iskrena i nedvosmilena podrška za glatku pobjedu u drugom krugu“.

Sav tok kampanje, izborni dan i konačno proglašenje rezulatata predsjedničkih izbora, prema njegovim riječima, predstavljaju veliku pobjedu demokratije u Crnoj Gori.

“Bez tenzija, sa pomiriteljskom retorikom, u kratkoj i relaksiranoj kampanji (istina sa jednim incidentom), Crna Gora je pokazala svoje evropsko lice. Građani su bez straha glasali za svoje favorite i nedvosmisleno rekli da žele novog predsjednika države“, kazao je Abazović, a prenose Vijesti.

Dodao je i da sada “samo komično zvuče” one fraze “vratili ste DPS na vlast” ili “ode nam Crna Gora“.

Naglasio je da nije teško bilo predvideti politički proces, ali da građanima, “naročito dijelu ostarašćene javnosti koji je pod uticajem agresivne propagande ponekad treba dati vremena“.

“Sa Đukanovićem odlazi i DPS, a Crna Gora se vraća sebi i svom daljem progresu. Sada samo treba sačuvati dobru društveno-političku atmosferu i 2. aprila kompletirati još jednu etapu demokratskog razvoja države. Još se jednom pokazalo da može Crna Gora i da smo svi zajedno na pravom putu. Mirno i dostojanstveno u nove pobjede“, poručio je Abazović.

Prvi krug predsjedničkih izbora u Crnoj Gori održan je u nedjelju, a u drugi krug ići će lider DPS-a Milo Đukanović i kandidat Pokreta “Evropa sad“ Jakov Milatović.

Na osnovu 100 odsto obrađenog uzorka, Milo Đukanović osvojio je 35,2 posto glasova, objavio je CeMI. Jakov Milatović dobio je 29,2 posto glasova.

Đukanović: Očekujem konačnu pobjedu, svaki protukandidat je slabiji od mene

Kandidat Demokratskog fronta Andrija Mandić osvojio je 19,3 posto glasova, a Demokrata Aleksa Bečić 10,9 posto glasova.

Milatović: Đukanovića ću 2. aprila poslati u političku penziju

Poslanica Socijaldemokratske partije Draginja Vuksanović Stanković osvojila je 3,2 posto prebrojanih glasova.

Kandidat Ujedinjene Crne Gore Goran Danilović osvojio je 1,4 posto glasova upisanih birača, dok influenser Jovan Radulović ima 0,8 posto glasova.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad