Abazović u obraćanju povodom 100 dana Vlade: Neka padne, da osvježi

Regija 18. avg 202221:431 komentar
Izvor: Abazović u Parlamentu CG (Anadolija)

"Ispunjavamo sve što smo obećali, ne ostavljamo ništa za sutra. Sve odmah i sad, za čistu, zelenu i evropsku Crnu Goru. Neka padne da osvieži", poručio je premijer Crne Gore Dritan Abazović u video obraćanju povodom prvih 100 dana Vlade Crne Gore.

„Za 100 dana imali smo oko 100 međunarodnih aktivnosti, sreli smo se sa 120 međunarodnih zvaničnika, 40 ambasadora, devet premijera, desetak predsjednika država, 13 evrospkih zvaničnika. Posjetili smo deset država, dok su tri delegacije na najvišem nivou bile naši gosti“, kaže Abazović, prenose Vijesti.

Dodaje da je delagacija Vlade „posjetila Ukrajinu, da je stigla u Kijev i pružila bezrezervnu podršku predsjedniku Volodimiru Zelenskom“.

„Pravda je krenula, došlo je do tektonskih poremećaja. Referome koje smo pokrenuli u Tužilaštvu omogućile su najveća hapšenja za kriminal i korupciju u historiji države. Završili smo korekciju zakona o porijeklu imovine i brzo će se naći pred poslanicima – imovinu koja je pokradena, vratićemo građanima“, naveo je Abazović.

Kaže da je suzbijen šverc cigareta preko Luke Bar i „da je Crna Gora imala najveću zapljenu u Evropi“.

„Vjerovali ili ne, sve to samo za 100 dana, a ima još toga. Radimo da tešku jesen i zimu što spreminje dočekamo“, rekao je Abazović.

Skupština Crne Gore sutra će raspravljati o nepoverenju Abazovićevoj Vladi. Slogan „Neka padne, da osvježi“ obilježio je izbore 30. augusta 2020, kada je prvi put došlo do promjene vlasti u Crnoj Gori.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar