„Aca Srbin je palikuća i vatrogasac, a cijenu će platiti Srbi sa sjevera Kosova“: Žestoka reakcija na vijest o puštanju Radoičića iz pritvora

Regija 04. okt 202311:51 1 komentar
Aleksandar Vučić i Milan Radoičić (Tanjug)

Milan Radoičić, bivši potpredsjednik Srpske liste i osumnjičeni za oružani sukob u Banjskoj, pušten je danas iz pritvora, što je prema riječima advokata Ivana Ninića pokazatelj da je jedan čovek (Aleksandar Vučić prim. aut) "istovremeno palikuća i vatrogasac". On dodaje da Evropska unija i Zapad tolerišu njegovo ponašanje, te da će cijenu svega platiti građani Srbije, a naročito Srbi na sjeveru Kosova.

Milan Radoičić, osumnjičeni za oružani sukob u Banjskoj, pušten je iz pritvora. Ova odluka uslijedila je nepuna 24 sata nakon što je MUP saopštio da je uhapšen i da mu je određeno zadržavanje u trajanju od 48 sati.

Advokat Ivan Ninić čitav slučaj posmatra kao potvrdu da predsjednik Srbije upravlja čitavim procesom.

Sudija za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu je, nakon saslušanja okrivljenog M.R. o razlozima za određivanje pritvora, odbio prijedlog Višeg javnog tužilaštva u Beogradu za određivanje pritvora iz zakonskih razloga propisanih odredbom člana 211 stav 1 tačka 1 Zakonika o krivičnom postupku, odnosno usljed opasnosti od bjekstva, saopšteno je iz Višeg suda u Beogradu.

„Samo je jedan čovejk ovdje istovremeno: režiser, scenarista, kostimograf, palikuća i vatrogasac. Ostali su lutke na koncu i topovsko meso. Rijaliti je njegov, a cijenu ćemo svi mi platiti, posebno Srbi na sjeveru Kosova. Zapad i EU sve tolerišu, jer im baš takav treba! ‘Aca Srbin 5:0′“, napisao je Ninić na društvenoj mreži X reagujući na vijest o puštanju Radoičića iz pritvora.

Istovremeno, kako se navodi, prema okrivljenom M.R. određena je mjera zabrane napuštanja boravišta kojom mu je zabranjeno da bez odobrenja suda napusti teritoriju Republike Srbije i zabranjen odlazak na teritoriju AP Kosovo i Metohija, te mu je naloženo da se svakog 1. i 15. u mjesecu javlja nadležnoj policijskoj stanici.