Audiosnimke Matijanićevih poziva bolnici i Hitnoj: “Dođite za pet dana”

Regija 07. avg 202215:441 komentar
Izvor: index.hr

Vladimir Matijanić, Indexov novinar, umro je u petak u popodnevnim satima nakon što je danima tražio pomoć od splitskih liječnika. Prvi put je 2. kolovoza na hitnom prijemu Infektologije tražio da ga hospitaliziraju. No, poslali su ga kući.

Njegova životna partnerica Andrea Topić, također Indexova novinarka, na Facebooku je detaljno opisala kako su dan prije njegove smrti i na dan smrti najmanje deset puta zvali bolnicu i Hitnu te tražili da ga hospitaliziraju. Navela je kako je Matijanić imao Sjogrenov sindrom i intersticijsku bolest pluća te sumnju na još dvije autoimune bolesti. Obolio je i od covida. Topić je u objavi opisala koliko su puta zvali bolnicu, koliko puta Hitnu pomoć te kako ga Hitna nakon prvog dolaska također nije željela odvesti u bolnicu, a drugi put kad su došli, kada mu se stanje još pogoršalo, bilo je prekasno.

“Javite se za pet dana ako ne bude bolje” i “Pišajte u lonac pored kreveta” su, između ostalih, savjeti koje su dobili od splitskih medicinskih djelatnika.

Uznemirujuće snimke razgovora s dežurnim doktorom koji je Matijaniću večer prije smrti rekao da se javi za pet dana te s medicinskom djelatnicom s Infektološkog odjela koja mu je samo par sati prije smrti rekla da piša u lonac pored kreveta poslušajte OVDJE.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar