Panika u Crnoj Gori: Dojave o postavljenim bombama u više škola i općina

Regija 27. apr 202209:43 > 09:52 2 komentara
N1/Ilustracija

Na adrese više škola u nekoliko gradova u Crnoj Gori jutros su stigle dojave o postavljenim bombama. Prijetnje su stigle i na adrese općina.

Iz Ministarstva prosvjete saopšteno je za AA da je nastava u tim školama obustavljena, a učenici i osoblje evakuisani. Ministarstvo je, kako su naveli, u stalnoj koordinaciji sa službenicima Uprave policije.

Dodali su da je prijetnja o postavljenim bombama stigla u Osnovnu školu “Savo Ilić” u Kotoru, u škole “Blažo Jokov Orlandić” i “Anto Đedović” u Baru.

Dojave o postavljenim bombama dobile su i osnovne škole “Vuk Karadžić” i “Radomir Mitrović” u Beranama, kao i osnovne škole u Petnjici, Andrijevici, Plavu i Gusinju.

Dojave u postavljenom bombama stigle su i u osnovne škole u Nikšiću i Kolašinu.

Iz Uprave policije je saopšteno da njihovi pripadnici obezbjeđuju škole u kojima su jutros stigle prijetnje o postavljenim bombama, kontrolišu i pregledaju objekte.

“Policija preduzima mjere bezbjednosti u školama u pojedinim gradovima povodom dojava elektronskom poštom o postavljenim eksplozivnim napravama ovog jutra, kao i aktivnosti u cilju provjera ovih navoda”, kazali su iz Uprave policije.

Navodi se da su uprave i nastavno osoblje škola obavijestili roditelje i da aktivno sarađuju sa policijom.

“Potrebno je da roditelji i dalje budu u komunikaciji s nastavnim osobljem i upravama škola radi nastavka nastavnog procesa nakon završetka policijskih aktivnosti”, ističe se u saopštenju.

Prijetnje stigle i na adrese općina

Prijetnje o navodno postavljenim eksplozivnim napravima jutros su stigle i na adrese opština Nikšić, Bar i Berane, piše Vijesti.me.

Vijesti.me

Portal Jedro javio je da je evakuisana zgrada Opštine Bar, u kojoj se nalaze i sud, tužilaštvo, kao i stranačke prostorije.

Predsjednik Opštine Nikšić pozvao je građane da ostanu mirni, napisavši na Fejsbuku da je “strašno da neko na ovaj način prijeti ugrožavanjem ljudskih života”

“Kao i u više osnovnih škola, i Opština Nikšić je dobila dojavu o podmetnuoj bombi sa prijetnjama kako će da se ugroze ljudski životi. Odmah smo postupili promptno da se ljudi evakuišu iz zgrade, u saradnji sa CB Nikšić”, rekao je Kovačević.

Kazao je da je iz zgrade Opštine izašao posljednji, nakon što su svi zaposleni evakuisani.

“Čekamo da organi odrade svoj dio posla i da vidimo šta će se dalje dešavati. Nadam se da ćemo do sjutra dobiti informaciju da je zgrada bezbjedna i da ćemo moći da se vratimo na posao”, naveo je Kovačević.

Zgrada lokalne samouprave evakuisana je i u Beranama.

Predsjednik Opštine Tihomir Bogavac je “Vijestima” rekao da je zgrada evakuisana u skladu sa preporukama policije.

“Oni preduzimaju mjere i radnje iz njihove nadležnosti” rekao je Bogavac.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad