Direktor škole u Trsteniku saopštio zvaničnu odluku o sudbini đaka nasilnika

Regija 30. nov 202209:572 komentara
Izvor: Screenshot

"Povodom nasilja koje se dogodilo u Tehničkoj školi u Trsteniku, pri čemu je izvršeno fizičko, psihičko i digitalno nasilje nad našom koleginicom, dvojici učenika je izrečena mera isključenja iz škole. Rješenja o isključenju su u utorak 29. novembra poslata roditeljima učenika“, saopštio je Milan Glidžić, direktor Tehničke škole u Trsteniku.

Kako prenosi Nova.rs, ovim rješenjem je praktično verifikovana odluka Nastavničkog veća koje se izjasnilo da se dvojica učenika isključe iz škole. Inače, roditelji trećeg učenika su prije jednoglasnog izglasavanja Veća, podnijeli zahtjev za njegovo ispisivanje iz Tehničke škole.

Snimak koji se pojavio na društvenim mrežama gdje trojica učenika Tehničke škole maltretiraju profesorku, jedan joj izmiče stolicu i žena pada na pod učionice, dok drugi snimaju i glasno se snimaju, potresao je cijelu Srbiju i izazvao burnu reakciju javnosti.

Učenici Tehničke škole u Trsteniku i I.K. (17), N.Ž. (17) i M.M. (18) su pre incidenta zakasnili na čas.

Profesorka engleskog jezika Marija Stevanović, koju su ponižavala i maltretirala trojica đaka Tehničke škole, dala je izjavu u policiji i sada se čeka potez Višeg tužilaštva u Kruševcu koje je formiralo predmet.

Otac jednog od mladića, zaprijetio da će tužiti školu ukoliko mu izbace sina, ali takva tužba do danas nije stigla u Tehničku školu.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar