Đerlek: Građani BiH mogu da se vakcinišu u Srbiji bez prijave

Regija 04. jun 202108:43 > 08:46
Izvor: N1

Državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Srbije Mirsad Đerlek izjavio je da nije potrebno da se zainteresovani građani Bosne i Hercegovine putem eUprave prijavljuju za vakcinaciju protiv koronavirusa u Srbiji, već da mogu direktno da dođu na bilo koji vakcinalni punkt.

„Mogu da dođu na svaki vakcinalni punkt u Srbiji i primiće bilo koju od vakcina koja je dostupna“, kazao je Đerlek za TV Pink.

Na pitanje da li je Srbija spremna za novi talas epidemije i mutacije virusa, Đerlek je ocijenio da je zemlja spremna kada su infrastruktura i iskustvo kadrova u pitanju.

Naveo je da će pozicija Srbije biti dobra ako se nastavi trenutni nivo imunizacije i dodao da je u Srbiji bar jednu dozu vakcine dobilo 2.588.000 građana.

„Realno je očekivati da ćemo do kraja juna imati 50 posto vakcinisanih građana u Srbiji, a ako tome dodamo prokužene samozaražavanjem, mislim da i ako se pojavi četvrti talas, da on neće biti tolikog inteziteta“, ocijenio je on.

Đerlek je kazao da broj novozaraženih u Srbiji pada, ali da brine neravnomjerni odziv za vakcinaciju.

„Migracije, kretanje ljudi, može da dovede do nepredvidivih stvari i da se virus iz regiona prebaci u drugi“, istakao je on.

Naveo je da je najmanje imunizovanih u Tutinu, Novom Pazaru, Lajkovcu i Mionici.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar