Drama u Srbiji: Iskliznuo vagon voza s amonijakom, mole građane da ne izlaze

Regija 25. dec 202220:18 1 komentar
Pirot Plus Online

U nedjelju oko 17.30 sati, na dionici pruge od Pirota do sela Staničenja, kod mjesta Sopotski han, došlo je do skliznuća vagona na kompoziciji teretnog voza koji je vozio plin amonijak, i tom prilikom došlo je do curenja plina i velike koncentracije plina u atmosferi, saopšteno je iz MUP-a Srbije.

Apeluju na građane koji žive u blizini da ne napuštaju svoje domove i da ne izlaze.

Također, promet između Pirota i Bele Palanke na autocesti i magistrali je u prekidu zbog slabe vidljivosti, a alternativni pravac je preko sela Ponor.

Piroćanci su u strahu, nitko ne izlazi iz kuće, izjavio je za N1 novinar Nenad Paunović, vlasnik portala Pirot Plus Online.

Oko 19 i 30 sati evakuirana je kompletna druga smjena u tvornici Tigar tajers i svi radnici su poslani kućama.

Paunović za N1 kaže da se u rasponu od 30 kilometara, od Bele Palanke do Pirota, osjeća jak miris amonijaka, a da je vidljivost toliko slaba da su neki automobili sletjeli s puta.

“Kao da si u tunelu bez svjetala”, opisuje Paunović.

Zbog slabe vidljivosti su, kako ističe, zatvorene i prometnice, tako da se iz Pirota ne može izaći, niti se u grad može ući. Jedini alternativni pravac je, kako kaže, preko sela Ponor.

Hospitalizovano šest pacijenata

Trenutno je šest pacijenata hospitalizovano u Univerzitetskom kliničkom centru Niš, četvoro na odjeljenju reanimacije i dvoje na odeljenju toksikologije.

Svi hospitalizovani su stabilnih vitalnih parametara sa nadražajnim simptomima i blagim hemijskim opekotinama, prenosi reporterka N1.

Vlasnik portala Pirot Plus Online je Nenad Paunović izjavio je za N1, pozivajući se na informacije iz prijemnog odjeljenja Opšte bolnice u Pirotu, da su četiri ekipe Hitne pomoći na terenu, da se osobe koje se žale na trovanje amonijakom stalno dovoze, i da je angažovano sve raspoloživo osoblje.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare