Dvije detonacije u Bošnjačkoj mahali i Mikronaselju, ponovo napeto u Mitrovici

Regija 07. dec 202222:37
Izvor: Kossev

Bar dvije detonacije zabilježene su večeras u multietničkim dijelovima sjeverne Kosovske Mitrovice. Nema štete niti povrijeđenih, pretpostavlja se da su bačene šok bombe, potvrđeno je za Radio Kontakt Plus iz Kosovske policije za region Sjever.

“Jedna detonacija u Bošnjačkoj, jedna u Mikronaselju. Ne radi se o ručnim bombama, već pretpostavljamo o šok bombama, one nemaju razarajuću moć. Nema štete, nema povrijeđenih što je nabitnije“, kazao je za Radio Kontakt Plus zamjenik komandira Kosovske policije za region Sjever Besim Hoti, objavio je Kontakt radio.

Podsjetimo, na sjeveru Kosova su se i jučer čule sirene za uzbunu. Mediji su objavili da se u centru okupilo nekoliko stotina Srba koji su protestovali zbog namjere članova opštinske izborne komisije da u pratnji policije uđu u zgradu Opštine. Sirene su se čule i u Kosovskoj Mitrovici i Leposaviću. Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković pozvao je Srbe da ostanu mirni i istakao da je premijer Kosova Aljbin Kurti na sjever Kosova poslao policiju sa dugim cijevima „kako bi nasilno pokušao da pripremi teren za održavanje svojih nelegalnih izbora“.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar