Eksplozija plina u Paraćinu: Jedna žena preminula, zgrada devastirana. Proglašeno vanredno stanje u dijelu opštine

Regija 21. feb 202406:49 0 komentara
MUP Srbije

Žena povrijeđena u eksploziji koja se dogodila u stanu u stambenoj zgradi u Paraćinu jučer, preminula je u bolnici, potvrđeno je RTS-u. Još dvije osobe zbrinute su zbog zbog lakših teljesnih povreda. Eksplozija se dogodila nešto prije 15 sati u stanu na trećem spratu zgrade u Ulici Majora Gavrilovića u Paraćinu. Stan je od detonacije dosta urušen, a oštećeni su i okolni stanovi i ozbiljno urušena fasada zgrade.

Opštinski Štab za vanredne situacije u Paraćinu, na vanrednoj sednici koja je održana elektronski, donio je zaključak o proglašenju vanredne situacije na dijelu teritorije opštine Paraćin – u MZ Centar 2, zbog eksplozije, usljed pucanja plinske boce, koja se popodne dogodila u jednom od stanova stambene zgrade u Ulici majora Gavrilovića, broj 9, objavljeno je na sajtu opštine Paraćin.

MUP Srbije

Štab je, kako se navodi na sajtu, donio ovu odluku kako bi sve službe mogle da djeluju pravovremeno i pruže pomoć u otklanjanju materijalne štete, koja je nastala na imovini, domaćinstvima i okolnoj infrastrukturi, neposredno rukovode i koordiniraju u postupcima za smanjenje rizika.

„Više porodica, odnosno lica evakuisanih iz same zgrade u kojoj je došlo do eksplozije kao i iz okolnih oštećenih objekata, koje su i posredno pogođene ovim nesrećnim događajem, biće privremeno smješteno te je naloženo DOO Novica Prestiž Plus, da privremeni smještaj obezbjedi s obzirom na stanje zbog kojeg ova lica ne mogu ostati u svojim stanovima“, navodi se.

Do eksplozije najvjerovatnije došlo zbog pucanja plinske boce.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!