Helikopterska evakuacija građana iz poplavljenih područja u Sloveniji (VIDEO)

Regija 04. aug 202311:21 0 komentara
Obična Komenda

Nakon obilnih padavina i nevremena situacija u Škofjoj Loki u Sloveniji je kritična. Mnogi su zarobljeni u svojim domovima i evakuisani su helikopterima.

U opštini Škofja Loka bujice i rijeke poplavljuju puteve i kuće.

“Pokreću se mnoge lavine. Sve raspoložive jedinice su već na terenu”, napisali su na Fejsbuk stranici Vatrogasne jedinice Stara Loka. Na Škofjeloškoj su se pokrenula brojna klizišta. U regionalnom informativnom centru u Kranju od ponoći je obrađeno više od 250 događaja. U evakuaciji ljudi na Škofjeloškoj interveniše i helikopter. Više u klipovima.

Policija saopštava o potpunom zatvaranju puta Gorenja vas-Škofja Loka, puta Studeno-Železniki i puta Trebija-Žiri, kao i otežano odvijanje saobraćaja na putu Srednja vas-Poljane.

UŽIVO: Veliko nevrijeme u Sloveniji, bujica nosi sve pred sobom

Prema Loškinovićevim riječima, odron je zatrpao put u Logu, koji je neprohodan, a poplavljen je i put kroz Gorajte.

Vode su u porastu i poplave i u drugim dijelovima općine. “Situacija je kritična. U svakom slučaju, zaštitimo se prvo. U slučaju opasnosti neophodna je evakuacija, ali ne napuštajte sigurna mjesta. Vrijedni predmeti se premještaju na više pozicije ako je moguće. Sve dostupne službe su na terenu“, poručuju iz Općine Škofja Loka.

Više o poplavama u Sloveniji čitajte na linku OVDJE.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!