Jedan od najvećih balkanskih narkodilera Darko Šarić prebačen u kućni pritvor

Regija 24. dec 202116:12 0 komentara
N1

Apelacioni sud u Beogradu je donio odluku da Darko Šarić, kom se sudi za šverc 5,7 tona kokaina iz Južne Amerike u Evropu, bude prebačen u kućni pritvor, nakon što je u zatvorskom proveo skoro sedam godina, saznaje portal Nova.rs.

Nova.rs piše da mu je pritvor zamijenjen blažom mjerom. On će biti smješten u domu svoje supruge Lane Popović.

Šarić je uhapšen u martu 2014. godine, po potjernici koju je Srbija za njim raspisala zbog šverca 5,7 tona kokaina iz Južne Amerike. Nakon što je u zatvorskom pritvoru proveo skoro punih sedam godina, Apelacioni sud je donio odluku da mu bude određena blaža mjera, tačnije, kućni pritvor s nanogicom.

Osuđen je prvostepenom presudom na 15 godina zatvora kao organizator kriminalne grupe zbog šverca kokaina iz Latinske Amerike u Zapadnu Evropu tokom 2008. i 2009. godine i u toku mu je žalbeni postupak pred Apelacionim sudom.

Šarićeva odbrana tražila je izuzeće četvero od petero sudija Apelacionog suda koji bi trebalo da odlučuju o žalbi na presudu Specijalnog suda u Beogradu, a taj zahtjev je odbijen 23. novembra.

Odbrana Šarića je imala primjedbe na sastav vijeća i tražili su izuzeće sudija Sretka Jankovića, Vesne Petrović, Tatjane Vuković i predsjednice vijeća Nade Hadži Perić.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!