“JS neće dozvoliti da dva muškarca idu u crkvu, vjenčaju i ljube u usta”

Regija 26. nov 202214:55
Izvor: TANJUG/RADE PRELIC

Predsjednik srbijanske stranke Jedinstvena Srbija Dragan Marković izjavio je da JS nikad neće dozvoliti ili glasati da dva muškarca "idu u crkvu, da se vjenčaju i ljube u usta", neće prihvatiti nešto što donosi štetu Srbiji, ali će biti pragmatična u određenim situacijama i podržaće ono što radi predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

Čuvaćemo srpsku zemlju i diplomatskim sredstvima se boriti za međunarodno pravo. Međunarodno pravo ne postoji više, ono se donosi dizanjem ruku, rekao je Marković na Izbornoj skupštini stranke u Beogradu.

Marković je najavio da će poslanička grupa JS tražiti u parlamentu da tačka dnevnog reda bude vraćanje cenzusa na pet odsto, zbog onih koji su dobili tri odsto, a posvađali su se i prije nego što su ušli u parlament. Sada zbog njih Srbija kasni na putu EU, istakao je on.

Marković je rekao da su rad stranke i koalicije sa SPS ocijenili građani na izborima, na kojima je koalicija dobila 100.000 glasova više nego na prethodnim izborima.

Srpska napredna stranka nas je dva puta uzimala za koalicionog partnera, iako im nismo bili potrebni, ali naših 30 poslanika je nekoliko puta glasalo za važne zakone, koji drugačije ne bi bili usvojeni, podsjetio je on. Bez naših odbornika ne bi bilo većine u Beogradu, ali mi nikad nismo ucjenjivali ili tražili nešto zauzvrat, naglasio je Marković.

Ovo je peta izborna skupština i za nas je najvažnije da imamo kontinuitet u programu i radu. Mi smo državotvorna stranka, pokazali smo to u parlamentu, rekao je Marković.

Naša JS se bori za decentralizaciju, a od kada je napravljena vlast sa SNS, ona se svakodnevno sprovodi i sada je samo mali je broj gradova koji nisu dobili neku novu fabriku ili pogon, ocijenio je on.

Srbija ima veliku popularnost u međunarodnim vodama, zbog politike koju vodi predsjednik Srbije Aleksandar Vučić – tuđe nećemo, svoje ne damo, napomenuo je Marković. On je istakao da je zahvaljujući radu Ivice Dačića, koalicionog partnera JS od 2008. godine, 18 država povuko priznanje nezavisnost Kosova.

Nas i cijeli svijet je zadesila velika ekonomska kriza, a kod nas je najeftinija struja, prehrambeni proizvodi, potrošačka korpa, ilustrovao je on i založio se za zastavljanje uvoza mesa.

Penzije će da prate plate, a kada je riječ o „gospodinu poljoprivrednom proizvođaču“, moraćemo da zamolimo da u budžet uđe neka vrsta kreditiranja, da se plaća i u naturi – dobiješ prase, pa kad dobiješ tovljenika, dva vratiš u robne rezerve, naglasio je Marković.

On je najavio da u ponedjeljak vodi 40 ljudi na Hilandar.

Govoreći o inicijativi Otvoreni Balkan, pohvaljujući tu inicijativu Vučića, Marković je konstatovao da se i Edi Rama „najveći neprijatelj srpskog naroda“, uvjerio da Srbi nisu loši ljudi.

Ne možemo da očekujemo da on povuče priznanje nezavisnog Kosova, ali pare nisu obojene i možemo da sarađujemo ekonomski, ali nemoj da idete na more tamo, još ako idete preko Kosova, treba da brinem za vas, naglasio je Marković.

Izbornoj skupštini Jedinstvene Srbije prisustvuju lider Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić i potpredsednik Srpske napredne stranje Miloš Vučević, predstavnici diplomatskog kora i ministri iz Socijalističke partije Srbije. Jedini kandidat za predsjednika stranke je Dragan Marković.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar