Ko je Aca Bosanac, biznismen koji je kupio Geneks kulu u Beogradu

Regija 06. feb 202318:43
Aleksandar Kajmaković (Shutterstock)

Geneks kulu je danas, na javnom nadmetanju, za 2,4 milijarde dinara (blizu 40 milona KM), kupila firma Eureka bar d.o.o. Od sedam zainteresovanih kupaca, najviše novca je ponudila firma čiji je vlasnik Aleksandar Kajmaković - kontroverzni biznismen koji je vlasnik brojnih beogradskih ugostiteljskih objekata. Pored toga što se bavi ugostiteljstvom, Kajmaković je prije dvije godine bio uhapšen zbog saradnje sa Veljkom Belivukom.

Kajmaković, poznatiji kao Aca Bosanac je vlasnik restorana „Temperament“ koji se nalazi u Beton hali, potom noćnog kluba „La Fayette“ u Karađorđevoj ulici, kluba „Casina“ na Terazijama: Također, u svom vlasništvu posjeduje i hotel „Casina“, zatim klub „Teatro“ u Sarajevskoj, te splav „Port“ kod Ušća. Spisak se ovdje ne završava, s obzirom na to da je Kajmaković vlasnik i kafića „Caffe Theatre“ poznatiji pod nazivom „Kod konja“, potom kafića „Boutique“ i ekskluzivnih apartmana pod istim imenom, a u Skadarliji drži „Tri šešira“, „Dva goluba“ i „Zlatni bokal“.

Također, on posjeduje i i vozni park, među automobilima koje ima su „Maserati“, nekoliko džipova, među kojima je i „Hummer“.

Aca Bosanac sa druge strane zakona

Ime Aleksandra Kajmakovića po prvi put odjeknulo je u javnosti 2017. godine. Tada je Željko Rutović izrešetao Predraga Rankovića Peconija u hotelu „Prag“. Povod za pucnjavu bila je kupovina restorana „Venecija“ u Zemunu. Za restoran su bili zaintresovani Peconi, Rutović i Joca Amsterdam. Peconi je htio da uzme Veneciju, a kupovina je trebalo da ide upravo preko Ace Bosanca.

Opširnije na portalu Nova.rs.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar