Kosovska policija ušla u sjeverni dio Mitrovice

Regija 08. dec 202221:57
Izvor: Anadolija

Više od 200 pripadnika Kosovske policije ušlo je večeras iz Južne u Sjevernu Mitrovicu.

Kako javlja reporter Kosovo onlinea, policajci su se rasporedili po obodu grada i blokirali čitavu Sjevernu Mitrovicu.

Prema njihovim rečima, tu su da bi osigurali bezbjednost.

Građani Sjeverne Mitrovice okupljaju se na ulicama, razgovaraju o svemu što se dešava posljednjh dana, napeto je, ali bez incidenata.

Svi kafići su zatvoreni, a žene i djeca su se sklonili sa ulica.

Inače, Kosovska policija najavila je ranije večeras da će u narednim danima da pojača svoje prisustvo na Sjeveru.

Kosovska policija navodi da je održavanje javnog reda, garantovanje bezbjednosti, zaštita života i imovine svih građana bez razlike među njihovim glavnim ciljevima, prenosi KoSSev.

Naznačili su da u policijskom operativnom aspektu imaju kapacitete za upravljanje i kontrolu bezbjednosne situacije i održavanje reda na cijelom Kosovu, kao i za preduzimanje radnji za sprovođenje zakona.

„Prioritet Kosovske policije je da obezbijedi sigurnost za sve građane, pa će, ocjenjujući situaciju i trenutne trendove u sjevernim opštinama, policija narednih dana pojačati prisustvo policije na Sjeveru kako bi ostvarila ciljeve“, dodaje se u saopštenju.

Preciziraju i da kontinuirano prate i analiziraju dešavanja na Kosovu i vrše stručne procjene na osnovu kojih preduzimaju, kako navode, neophodne, razumne i zakonite mjere za sprovođenje zakona i odluka kosovskih organa, zaključuje se u saopštenju.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad