Kosovski ministar: Organizovane grupe na sjeveru pucale i bacale šok bombe

Regija 06. dec 202219:42
Izvor: N1

Kosovska policija je započela istrage kako bi identifikovala i privela pravdi sve koji su umješani u današnje napade, poručio je kosovski ministar unutrašnjih poslova Dželjalj Svećlja, prenosi Kossev.

Svećlja je rekao da su u Zubinom Potoku i sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice pripadnici kosovske policije bili u pratnji članova Centralne izborne komisije, kako bi im pomogli u “funkcionalizaciji njihovih Kancelarija u ove dvije opštine” u okviru priprema za vanredne lokalne izbore 18. decembra, prenosi Kossev.

On dodaje da su službenike izborne komisije i policajce „napale organizovane grupe sa pojedinim maskiranim licima“ u namjeri da ih spreče u vršenju službenih dužnosti i to šok bombama i hicima u vazduh.

„Kosovska policija je već započela istrage kako bi identifikovala i privela pravdi sve kriminalce umješane u današnje napade“, rekao je Svećlja.

Istakao je da su napadi u cilju blokiranja izbornog procesa – neprihvatljivi.

Direktor Kancelarije za KiM, Petar Petković, tvrdi da su „specijalci upali u prostorije OIK-a u Mitrovici“, te da su oni „sve razvalili, polupali, razbacali, pokušavajući da instaliraju svoje biračke komisije“.

U Zubinom Potoku i sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice danas su se čule sirene za uzbunu pošto su članovi opštinskih izbornih komisija pokušali da uđu u opštinske prostorije. Kako su prenijeli mediji, građani u ove dvije opštine su protestovali, a navodno su se čuli i pucnji i eksplozije.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar