Kriminalna grupa Veljka Belivuka i Marka Miljkovića: Svjedočenje mladića kojeg su tri dana mučili i silovali

Regija 20. nov 202314:40 0 komentara
Veljko Belivuk i Srđan Lalić/MUP Srbije

Suđenje kriminalnoj grupi Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, i ostalim optuženim pripadnicima kriminalne grupe optuženoj za sedam ubistava, silovanje, otmice, trgovinu drogom i oružjem, nastavlja se u Specijalnom sudu u Beogradu ispitivanjem Ilije S, mladića koga su pojedini okrivljeni mučili i silovali na stadionu u Humskoj.

Ilija S. je ranije svjedočio o paklu koji je prošao, a danas bi trebalo da mu branioci i optuženi postavljaju pitanja.

Podsjetimo, kako se navodi u optužnici protiv kriminalne grupe, mladić je silovan i mučen tri dana samo zbog toga što je bio blizak ubijenom navijaču Ljubomiru Kići Markoviću, za kojeg se sumnja da je žrtva pomenutog klana, kao i navijačkoj grupi „Alkatraz“.

Ilija S. se nalazio ispred stadiona u Humskoj, kada je 8. avgusta 2020. godine otet i smešten u restoran na stadionu, u prostorije ispod tribine.

Prije nego što je otet, bio je na Kalemegdanu, odakle se uputio na stadion JNA, gde su ga, prema njegovim riječima, „savatali pripadnici južne tribine“, uz riječi: „Požarevac, šta radiš tu?“

Zahtjevali su da im kaže ko ga je poslao i optuživali ga da je cinkaroš, da ih snima, prati, i da sve to radi za navijačku grupu „Alkatraz“. O tome su obavijestili Miljkovića i Belivuka, zaključali ga u prostorije koje su koristili, držali vezanog tri dana i naizmenično ga tukli.

Sumnjiči se i da ga je optuženi Aleksa Šejić silovao. Nakon nekoliko dana mučenja, mladića su pustili.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad