Krvavi trag Zvicerovog rođaka koji je ubio Vukotića: Žuti sijao smrt po Evropi

Regija 23. sep 202209:58 0 komentara
Nova/Privatna arhiva, Savo Prelević

Nikšićanin Radoje Živković zvani Žuti, rođak i čovjek od najvećeg povjerenja jednog od vođa kavačkog klana Radoja Zvicera, po tvrdnjama tužilaštva nekoliko zemalja, odgovoran je za nekoliko najbrutalnijih likvidacija koja su se dogodile posljednjih godina u ratu ozloglašenih klanova iz Kotora. Vrhunac je likvidacija vođe suparničkog škaljarskog klana, Jovana Vukotića, u Istanbulu.

Živković, inače rođak Radoja Zvicera, jednog od vođa zloglasnog kavačkog klana, uhapšen je u Istanbulu sa još 11 osoba zbog sumnje da je učestvovao u ubistvu Vukotića. Likvidacija je izvedena u elitnoj istanbulskoj četvrti Sisli, dok su sa njim u kolima bili supruga Maša M. i njihova ćerkica, kao i vozač koji su ostali nepovrijeđeni, piše Nova.rs.

Nepune dvije nedjelje po mafijaške likvidacije, zbog koje je zatražena čak i ostavka turskog ministra policije, tamošnja policija je saopštila da je uhapšeno 12 osoba, a otkrivena su imena dvojice sa ovih prostora, Živkovića zvanog Žuti i Zdravka Perunovića. Policija je navodno pronašla i oružje iz kojeg je pucano.

Žuti je čovjek koga tužilaštva više zemalja povezuju sa nekoliko surovih likvidacija članova škaljarskog klana, ali mu je Jovan Vukotić, bez sumnje, najvažnija meta.

Ubistva u inostranstvu kao da su jedna od specijalnosti Živkovića. Naime, on se dovodio u vezu i sa dva ubistva koja su se dogodila u Grčkoj, a koja su nanela velike gubitke škaljarskom klanu.

Prvi veliki udarac škaljarski klan pretrpio je u Atini u januaru 2020. godine, kada su u restoranu ubijeni Igor Dedović i Stevan Stamatović, ljudi koji su bili u najvišim ešalonima kriminalne organizacije iz Kotora. Dedović je važio za glavnog stratega i organizatora ove kriminalne organizacije, koji je pravio planove za šverc kokaina, što je njihova primarna djelatnost, do likvidacija protivnika.

Stamatović je važio za čovjeka koji je bio u stanju da sve te zamisli sprovede u djelo. Likvidacija je izvršena u pravom mafijaškom stilu, pred očima žene i dece ubijenih škaljaraca. U restoran su upala četvorica napadača, trojica mlađih i jedan, navodno, stariji, koji je izgledao kao da je zapovednik. U Dedovića i Stamatovića ispaljeno je više desetina hitaca.

Novi napad dogodio se u julu iste godine, kada su ubijeni Alan Kožar i Damir Hadžić, čija su tijela pronađena ispred jedne vile na grčkom ostrvu Krf. I u njih je ispaljeno nekoliko desetina hitaca iz automatskog oružja, a nije im pomoglo ni to što su se kretali sa lažnim slovenačkim pasošima. Kožar je bio važna figura u ratu klanova jer je bio vođa kriminalaca iz Bara koji su blisko sarađivali sa FIlipom Koraćem i škaljarskim klanom. Slovio je za njihovog bliskog saradnika.

Živkovića, između ostalog, crnogorsko tužilaštvo tereti i da je umiješan, zajedno sa Veljkom Belivukom i Markom Miljkovićem, u ubistvo Adisa Spahića i Damira Hodžića, kao i u otmicu, a kasnije i likvidaciju, Mila Radulovića zvanog Kapetan.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!