Milanović nazvao Izetbegovića Hasan-agom: Razmišljam i imam svoj stav Bakire

Regija 07. dec 202116:49 > 17:37 13 komentara
N1

Zoran Milanović, predsjednik Hrvatske je reagovao na poruku Bakira Izetbegovića, lidera SDA, koji mu je poručio da bi bilo bolje da manje govori i više razmisli, nakon što je uputio niz uvredljivih izjava o genocidu u Srebrenici. Shodno tome, Milanović je Izetbegovića nazvao Hasan-agom koji brani Šefika Džaferovića.

“I onda se pojavi Bakir kao veliki Hasan-aga, pomiritelj, nahuška tog udbaša iz Zenice (Šefik Džaferović op.a.) na mene. Uvijek ima nekoliko ljudi koji će se derati i koji će vrijeđati. Lako je za mene, ja sam tu da udariš, pa pogodiš ili fulaš, nego pljuju po Hrvatskoj i onda mi on kaže, veliki državnik da bih trebao biti pametniji. Odakle njegov interes da ja budem pametniji“, naveo je Milanović.

POVEZANE VIJESTI

Na to je reagovala novinarka rekavši da Izetbegović nije baš tako rekao, na šta je on uzvratio pitanjem.

“Kako nije, rekao mi je da bih trebao malo više razmišljati, to je onda još gore? Dakle, da uopće ne razmišljam. Razmišljam i imam stav, razmišljam i o tebi Bakire, bok. Dakle, razmišljanje je kao leđa, svi ga imaju”, poručio je Milanović.

Podsjetimo, Milanović je u istoj ovoj izjavi ranije nešto Šefika Džaferovića nazvao sponzorom mudžahedina u Kaknju koji provocira Srbe odlaskom u Vukovar.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari (13)

Vidi sve komentare