Ministrica prosvjete Srbije otkrila koju školu će pohađati ubica Kosta K.

Regija 21. aug 202316:13 0 komentara
N1

Ministarka prosvjete Slavica Đukić Dejanović rekla je za Nova.rs da bi K. K, učenik koji je počinio masakr u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u Beogradu, prema Zakonu, osnovno obrazovanje najvjerovatnije trebalo da završi u školi "Dr Dragan Hercog".

Mediji su objavili da je nastavničko veće OŠ „Vladislav Ribnikar“ već donijelo odluku o isključenju ovog dječaka iz škole.

Ministarka prosvjete Slavica Đukić Dejanović potvrdila je za Nova.rs da maloljetni ubica iz „Ribnikara“ više neće ići u tu školu.

„Po Zakonu, nadležna škola za djecu koja ne mogu da pohađaju redovnu školu i nastavu je ‘Dr Dragan Hercog’. Danas će se održati sjednica Nastavničkog vijeća o njegovom školovanju, jer je, kao što znate, osnovno obrazovanje obavezno“, kaže ministarka za Nova.rs.

Inače Specijalna osnovna škola “Dragan Hercog” zvanično se nalazi na beogradskoj opštini Savski venac, ali to nije škola u koju djeca odlaze i fizički prisustvuju časovima, već se za njih organizuju posebni oblici nastave.

Ime nosi po poginulom mladom ljekaru humanisti Draganu Hercogu. Osnovna misija škole je obrazovanje djece koja su privremeno ili trajno, usljed zdravstvenih problema, onemogućeni da nastavu pohađaju u matičnoj školi.

Škola nudi više tipova nastave: bolnička, kućna, nastava na daljinu, inkluzivno obrazovanje.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!