Ministrica prosvjete Srbije poručila da će škola ‘Ribnikar’ imati memorijalni centar

Regija 30. nov 202316:39 0 komentara
N1

Ministrica prosvjete Srbije Slavica Đukić Dejanović izjavila da će beogradska Osnovna škola "Vladislav Ribnikar", u kojoj je u masovnoj pucnjavi u maju ubijeno devetoro đaka i radnik obezbjeđenja, imati memorijalni centar.

“Ne samo da ima izgleda da će biti izgrađen, već je to opredjeljenje, ali idejno i kako će tačno izgledati taj memorijalni centar, to će odlučivati roditelji sa stručnjacima odnosno sa onima koji su najkompetentniji da se svima u svijetu pošalje poruka da se takav užas više nikada i nigdje ne dogodi”, rekla je ministrica 30. novembra, prenosi Radio-televizija Srbije.

Dan prije ministricine izjave u Beogradu je održan protest roditelja djece koja su ubijena u masovnoj pucnjavi 3. maja u “Ribnikaru”. Poručili su da još ništa nije urađeno povodom inicijative djela roditelja da škola postane Memorijalni centar.

Protest su počeli ispred škole, a završili ispred Vlade Srbije, gdje su zalijepili ceduljice sa natpisom “3. maj i dalje traje”.

Podsjećamo, trećeg maja je 13-godišnji napadač iz očevog pištolja pucao na svoje vršnjake i zaposlene u školi. Ubio je osmoro učenika i radnika obezbjeđenja, a ranio šest đaka i nastavnicu. Dvanaest dana kasnije, od posljedica ranjavanja preminula je djevojčica, deseta žrtva oružanog napada.

Masovno ubistvo u beogradskoj osnovnoj školi i ono koje je uslijedilo u manje od 48 sati u selima Dubona i Orašje kod Beograda, u kome je ubijeno osam, a ranjeno 14 osoba, pokrenuli su talas protesta u gradovima širom Srbije.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!