Mirjana Karanović nakon incidenta: Cijeli život mi se izvrnuo naglavačke

Regija 31. okt 202216:56 1 komentar
Mirjana Karanović (TANJUG/DRAGAN KUJUNDZIC)

Protiv srbijanske glumice Mirjane Karanović podnijeta je krivična prijava, jer je, kako se navodi, odgurnula komšinicu S. S. (82) koja je pala, a usljed pada zadobila teške tjelesne povrede, konstatovane od ljekara.

S.S. je doživjela prijelom lijevog kuka i zadržana je na liječenju.

Legendarna glumica u kratkoj izjavi za Nova.rs kaže da joj se život izvrnuo naopačke.

„Ne znam šta bih rekla, cijeli život mi se izvrnuo naopačke“, rekla je Karanović.

Glumica je ranije objasnila šta se dogodilo.

„Cijeli incident, da tako nazovem, dogodio se kada je na moja vrata došla komšinica moje majke i zahtjevala da majku pošaljem u starački dom. Nije je zanimalo da li moja majka, želi da ode tamo ili ne, jednostavno je to zahtjevala. Njen sin je bio sve vrijeme pored, smirivao je, rekao da treba da idu. Ja sam rekla da nemam šta da razgovaram sa njima. Ne razumijem zašto su dolazili kod mene i optuživali me da ne brinem o svojoj majci, kad to nije tačno. Ne znam šta je u glavi te žene i ljudi generalno“, rekla je glumica vidno uznemirena.

„O mojoj majci brinu dvije žene koje dolaze prije i poslije podne, dolaze svaki dan, jer ja ne mogu da stignem. Žena je počela da govori da je moja majka luda, da će ih sve zapaliti. Moja majka jeste prije nekoliko dana zaboravila da isključi ringlu i osjetio se nekakav dim u zgradi, ali od tada moja majka više ne uključuje šporet. Ja sam to i rekla toj ženi, ali me nije slušala“.

Nakon kraće rasprave između S.S i glumice, starica ju je uhvatila za rukav, što je komšijsku raspravu odvelo u potpuno drugačijem smjeru.

„Nije odustala i nastavila je da viče kako je moja majka luda i povukla me za majicu, iako joj je njen sin sve vrijeme govorio kako treba da se smiri. Sve što se desilo bilo je stvarno nesrećen sticaj okolnosti. Ja sam samo htjela da ona pomjeri ruku kojom me je držala, a ona se u tom momentu saplela i pala. To je sticaj oklnosti. Nisam to uradila namjerno, podigla sam je i sačekala zajedno sa njenim sinom Hitnu pomoć da je odvezu“, objasnila je glumica.

Starica je prilikom pada zadobila povrede kuka i trenutno se nalazi u bolnici, a kako je Karanović rekla uskoro je očekuje i operacija. Dok je govorila u kakvom je stanju povrijeđena žena, glumica je bila izuzetno tužna i uznemirena zbog cijele situacije.

„Zvala sam njenog sina, ona je trenutno u bolnici i čeka operaciju kuka. Rekao mi je da će sve biti u redu i da se ne brinem i da mu je jako žao što se to desilo. Nadam se da će ona biti u redu, jer sve ostalo je rješivo. Nadam se da će se sve dobro završiti“, rekla je i dala svoj komentar na cijeli događaj.

„Obje smo bile uznemirene sve vrijeme, njen sin je pokušavao da smiri situaciju i da spriječi dalje rasprave, ali eto desilo se šta se desilo. Ona jednostavno nije odustala i ne znam šta da kažem. Žao mi je zbog stanja u kom se nalazi, iskreno se nadam da će biti dobro“, zaključila je glumica za „Kurir“.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad