Muškarac upao u zadarsku crkvu, ukrao pozlaćene dijelove relikvije i sakrio ih

Regija 08. dec 202216:59
Izvor: PU Zadarska

U srijedu je u Zadru iza rešetaka završio 35-godišnjak kojeg policija sumnjiči za tešku krađu na štetu Zadarske nadbiskupije između 23. i 27. listopada ove godine.

Muškarca (35) sumnjiči se da je provalio u crkvu na području Poluotoka u Zadru, odakle je otuđio pozlaćene dijelove relikvije (škrinje). Policija je dijelove dvaju pozlaćenih stupića pronašla na dvije lokacije na skrovitom dijelu parka na području grada Zadra, gdje ih je osumnjičenik zakopao.

“Na mjestu događaja proveden je očevid kojim su izuzeti pronađeni predmeti, dok je jedan manji dio pozlaćenog stupića osumnjičenik prethodno rastalio i prodao u jednoj zlatarnici na području Zadra. Rastaljeni dio relikvija policija je također izuzela”, priopćila je zadarska policija i dodala kako 35-godišnjaka još sumnjiči da je tijekom noći s 29. na 30. listopada ove godine u Zadru u Ulici kralja Dmitra Zvonimira namjerno oštetio tri parkirana automobila. Na dva automobila BMW zadarskih i našičkih registracijskih oznaka oštetio je prednja vjetrobranska stakla, a na automobilu Mercedes splitskih registarskih oznaka oštetio staklo na vratima.

Protiv 35-godišnjaka nadležnom državnom odvjetništvu podnosi se kaznena prijava zbog kaznenih djela Teška krađa i Oštećenje tuđe stvari te je u srijedu nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad