Nakon oružanog sukoba na srpsko-mađarskoj granici: Privedeno oko 600 migranata

Regija 25. nov 202214:452 komentara
Izvor: Tanjug/ OMK MUP Republike Srbije

U oružanom sukobu migranata u vojvođanskom selu Horgoš, u blizini mađarsko-srpske granice, u četvrtak kasno navečer ranjen je jedan dvadesetogodišnji mladić, saopštio je srbijanski MUP, koji je u to područje uputio veći broj pripadnika specijalne policije i priveo više od 600 osoba.

Tokom pretrage terena na poziv mještana policija je na mjestu obračuna zatekla šestero migranata, među kojima i jednog s dvije prostrijelne povrede.

U Horgošu se sukobile dvije grupe migranata, pucali jedni na druge? (VIDEO)

Radio televizija Srbije (RTS) objavila je s tim u vezi da je u toku velika operativna akcija u kojoj se obavlja pretraga terena u širem području Horgoša i Subotice, na sjeveru Vojvodine.

U pretragu su uključeni specijalci, helikopteri i dronovi.

Akcija je proširena i na područje Beograda, navodi RTS i dodaje da je privedeno više od 600 osoba.

Na mjesto okršaja migranata otišao je i ministar unutarnjih poslova Bratislav Gašić.

Na društvenim mrežama u četvrtak navečer objavljeni su snimci iz Horgoša na kojima se vidi velika skupina migranata, od kojih su neki imali automatsko oružje, a čuje se i pucnjava.

To je dodatno uznemirilo mještane toga sela koji već godinama ukazuju na probleme vezane uz prisustvo velikoga broja migranata.

Horgoš je pogranično mjesto s brojnim okolnim salašima u kojima, kako prenose mediji na mađarskom u Vojvodini, utočište pronalaze migranti dok čekaju na ilegalni prelazak srpsko-mađarske granice.

Do oružanog obračuna migranata došlo je i početkom jula u naselju Makova Sedmica, kod Subotice, također uz granicu s Mađarskom.

Tada je jedna osoba poginula, a više njih je ranjeno.

Migrantski pravac preko Srbije i Mađarske posebno su proteklih dana spominjali austrijski dužnosnici, u kontekstu ulaska u šengen Hrvatske, Bugarske i Rumunjske, žaleći se na velik priljev migranata upravo tim pravcem, prenosi Hina.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar