Neviđena drskost u Rijeci: Pacijentima mjesecima krala novac i nakit

Regija 30. dec 202212:57
PU zagrebačka/Ilustracija

Djelatnicu jedne riječke zdravstvene ustanove sumnjiči se da je u prethodna tri mjeseca šestero pacijenata ukrala novac, nakit i ostale predmete. Šteta se procjenjuje na 15 tisuća kuna.

Riječka je policija kriminalističkim istraživanjem utvrdila je da je 51-godišnja djelatnica zdravstvene ustanove protekla tri mjeseca od šest pacijenata otuđila novac, nakit i druge predmete u vrijednosti od najmanje 15 tisuća kuna.

U policijskom priopćenju stoji da je osumnjičenica zlouporabila svoje radno mjesto djelatnice u zdravstvenoj ustanovi, kao i zdravstveno stanje oštećenika te je u komunikaciji s njima mogla saznati o njihovim materijalnim vrijednostima i tako otuđiti novac i nakit koji su imali sa sobom.

Pored toga je utvrđeno kako je otuđila i predmete koji su joj kao djelatnici bili povjereni za obavljanje svakodnevnih poslova čime je i poslodavca oštetila za nekoliko tisuća kuna. Tijekom istraživanja je provedena pretraga doma kojim se 51-godišnjakinja koristi na širem području Rijeke gdje je pronađen veći dio otuđenih predmeta koji će biti vraćeni vlasnicima.

Po završetku istraživanja, a zbog osnovane sumnje u počinjenje sedam kaznenih djela krađe, 51-godišnjakinja je uz kaznenu prijavu mjerodavnom državnom odvjetništvu predana pritvorskom nadzorniku.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar