Oglasila se supruga srbijanskog opozicionara nakon što je objavljen njegov eksplicitni snimak: “Uloga žene u nepotrebnom seks skandalu…”

Regija 03. dec 202316:14 1 komentar
Danas

U toku je predizborna kampanja u Srbiji, a prije nekoliko dana na društvenim mrežama je objavljen intimni video snimak opozicionog političara Đorđa Miketića. Sve se desilo nakon što je predsjednik ove zemlje na nacionalnoj televiziji insinuirao da "zna nešto o njemu". Miketić se povukao iz kampanje za odbornika u Skupštini Beograda sa liste Srbija protiv nasilja, a o svemu se oglasila i njegova supruga, Virdžinija Đeković Miketić.

Borba za bolje sutra počinje ličnim zalaganjem za sve slobode koje ne ugrožavaju drugog, konstatovala je teoretičarka u kulturi Virdžinija Đeković Miketić.

Virdžinija Đeković Miketić iznijela je to zapažanje koje u primjerenom društvu treba biti zdravorazumsko i opšte mjesto, međutim, u ovdašnjem društvu ona je bila prinuđena da javnost podsjeti na slobodu kao ljudsko pravo bez negativnih posljedica po druge, po izlasku privatnog video snimka njenog supruga.

Naime, pošto su objavljene prvo fotografije, a zatim i intimni snimak Đorđa Miketića iz stranke Zajedno, njegova supruga Virdžinija Đeković Miketić predočila je koliko je javno mnjenje u Srbiji daleko od prevazilaženja malograđanština.

“Uloga žene u nepotrebnom seks skandalu: Borba za bolje sutra počinje ličnim zalaganjem za sve slobode koje ne ugrožavaju drugog. Izbori i odgovornosti, te bavljenje moralom, posebno seksualnim je isključivo lična i privatna stvar dogovora i pristanka, pa i u kontekstu javne funkcije i odgovornosti koju ona sa sobom nosi. Međutim, prebacivanje težišta sopstvene odgovornosti na drugog pokazatelj je nespremnosti da budemo ljudi. U moru afera proći će i ova, pokušaće da ukrade tri dana kampanje, a mi ćemo sutra biti isti oni koji smo i danas. Borila sam se da predmet javnog dijaloga u ovoj zemlji budu bolje javne politike i osnažen komšiluk, kao i pojedinac koji će uvijek imati pravo na slobodnu misao i nezavisno djelovanje. Na odgovornost pozivam i ne odričem je se, ali i na zrelost i snagu da u ovim trenucima zanosa palanačkog mjerenja veličina, ne posustanemo i ne odustanemo od Krušika, helikoptera, Jovanjice, Savamale, javnih preduzeća, rampe, doktorata, lažnih potpisa, bugarskih vozova… pa i pitanja etike privatnog ponašanja ljudi na javnim funkcijama – temama neophodnim za krpljenje naših ucjenama obesmišljenih svakodnevica. A ovo FOTO VIDEO, ponoviću što sam rekla i prije neki dan MOŠ MISLITI. Vidimo se tamo gdje su nam lični izbori još uvijek pravom garantovani”, napisala je Miketić, skrenuvši tim riječima pažnju na društvene probleme Srbije.

Ko je Virdžinija Đeković Miketić?

Nakon studija književnosti, diplomirala je i masterirala na Fakultetu dramskih umjetnosti, gdje je danas doktorantkinja.

Tokom studija, radila je nekoliko godina kao radio voditeljka i PR, nakon čega je većinu svog radnog angažmana provela u civilnom sektoru, kao saradnica magazina „Liceulice“, i mnogih drugih organizacija posvećenih razvoju zajednice.

Bila je članica upravnog odbora Asocijacije Nezavisna kulturna scena sa kojom je pokrenula i učestvovala u nekoliko javnih kampanja zagovaranja za bolje uslove i razvoj savremene umjetničke i kulturne scene u Srbiji. Stalna je članica međunarodnog UNESCO odbora u okviru Konvencije o zaštiti i unapređenju kulturnih izraza. Dvije godine bila je saradnica u nastavi na predmetu Kulturne politike na FDU.

Naučni rad i istraživanja posvetila je traganjem za novim modelima uključivanja građana u procese odlučivanja. Zaposlena je na Instititutu za filozofiju i društvenu teoriju u Beogradu i programska je direktorka organizacije Tačka komunikacije. Učestvovala je u osnovanju Inicijative Ne davimo Beograd, čija je i danas članica.

Majka je dvoje djece.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare