Ovo je žena za koju se sumnja da je pomogla Nusretovim ubicama: Još se utvrđuje ko je imao kakvu ulogu u zločinu

Regija 11. feb 202412:05 0 komentara
Društvene mreže

U okolini Sjenice juče je u bunaru pronađeno tijelo Nusreta Destanovića, a s obzirom na to da je utvrđeno da se radi o nasilnoj smrti, pokrenuta je istraga. Prema izvorima bliskim istrazi, vjeruje se da je to bio zločin iz strasti, a dosad je nekoliko osoba uhapšeno zbog zločina.

Podsjetimo, u velikoj policijskoj akciji, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Novom Pazaru uhapsili su troje osoba u vezi sa brutalnim ubistvom dvadesetosmogodišnjeg Nusreta Destanovića iz Tutina. Među uhapšenima je E. Dž. (18) iz Sjenice, osumnjičen za teško ubistvo u saizvršilaštvu, kao i Elvis Hrnjak (40) iz Novog Pazara, optužen za pomoć učiniocu nakon izvršenog krivičnog djela.

Treća osoba, Rijalda H. iz Sjenice, uhapšena je zbog neprijavljivanja pripremanja krivičnog dela. Dok je Sead Ž, koji je osumnjičen za ubistvo, u bjekstvu i nedostupan policijskim organima, piše Sandžak live.

Prema informacijama iz policije, sumnja se da su E. Dž. i Sead Ž., poznat i kao Ahmetović, u saizvršilaštvu nanijeli smrtne povrede Nusretu Destanoviću koristeći oštar predmet. Incident se dogodio 8. februara ove godine, a tijelo nesretnog mladića je pronađeno u napuštenom bunaru u selu Međugorje u okolini Sjenice.

Izvještaji ukazuju na to da je Destanović bio u povremenom kontaktu s Rijaldom H, što je navodno izazvalo ljubomoru kod Seada Ž.

Rijalda H. i Sead Ž. živeli su zajedno u Sarajevu prije nego što su se razveli, nakon čega se ona sa dvoje djece vratila u selo Bioc na Pešteru.

Istraga još uvijek pokušava da utvrdi motive i precizne okolnosti koje su doveli do tragičnog događaja, kao i ulogu koju su osumnjičeni imali u smrti Nusreta Destanovića. Lokalne vlasti i policija apeluju na sve koji imaju bilo kakve informacije da se jave i doprinesu rasvjetljavanju slučaja.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!