Policija osujetila bijeg: Zatvorenici iskopali tunel u zatvoru dug 40 metara

Regija 21. mar 202318:41 1 komentar
N1

Grupa zatvorenika u skopskom zatvoru "Idrizovo" spriječena je u namjeri da pobjegne kroz iskopani tunel, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova Sjeverne Makedonije.

Kako se navodi, iz najvećeg makedonskog zatvora kroz tunel je namjeravala da pobjegne grupa od najmanje osam zatvorenika, osuđenih za teška krivična djela, od 10 godina do doživotnog zatvora.

Precizira se da je MUP, nakon dobijenih kriminalističkih saznanja da grupa od najmanje osam osuđenika priprema bjekstvo iz zatvora Idrizovo, sproveo kriminalističko-operativne aktivnosti projvere te informacije i rezultate dostavio Upravi za izvršavanje sankcija.

Ta uprava je, navodi se, provjerila mjesto koje je označeno kao potencijalni tunel i pronašla „iskopan tunel dug oko 40 metara“.

Tunel za bjekstvo se nalazi „pored objekta koji je služio za odlaganje uglja u pravcu zaštitne ograde iza koje se nalazi žensko odjeljenje, a u neposrednoj blizini zgrade zatvorenog odjeljenja zatvora, na dubini od oko jedan metar i prečnika oko 80 centimetara, osiguran poprečnim gredama i ciglama“.

„U tunelu je pronađeno nekoliko plastičnih korpi sa vezanim užadima, kojima se izvlačila iskopana zemlja i električni kabl sa sijalicom koji je služio za osvjetljenje“, navodi se u saopštenju MUP Sjeverne Makedonije i dodaje da se u koordinaciji sa nadležnim državnim tužilaštvom preduzimaju dodatne mjere i aktivnosti na rasvjetljavanju  slučaja.

U sprečavanju organizovanog bjekstva iz zatvora „Idrizovo“, napominje se, učestovali su Biro MUP za javnu bezbjednost i  Odjeljenje za suzbijanje organizovanog i ozbiljnog kriminala u koordinaciji sa Agencijom za nacionalnu bezbjednost.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari (1)

Vidi sve komentare