Poligamija u Hrvatskoj: “Zvao me neki tip iz Njemačke i rekao da je moja supruga zapravo njegova žena. Bio je u pravu”

Regija 04. mar 202411:20 0 komentara
Profimedia

Da je dvobračnost kažnjiva i da je istovremeno biti u dvije bračne zajednice protivno zakonu, uvjerila se 51-godišnja L.M.P. koju je jedan naš Općinski sud na istoku zemlje osudio na uvjetnu kaznu od godine dana zatvora s jednogodišnjim rokom kušnje.

“Živjeli smo prije više od 30 godina u Bosni i dobili troje djece. Zbog rata smo izbjegli u Hrvatsku, a kako smo djecu htjeli krstiti, vjenčali smo se 1999. godine. Ona je 2016. otišla u Njemačku posjetiti našeg sina, da bi potom od ženina brata doznao da je otišla zapravo stanovitom Ž.M. u Dusseldorf. U telefonskom razgovoru mi je priznala da je to istina. Nakon nekog vremena vratila se u Hrvatsku zbog zdravstvenih problema. Bila je operirana, a ja sam se o njoj brinuo i pazio je. Jedan dan je na našu kućnu adresu stigao paket na njeno ime. Otvorio sam ga i vidio dokumente na kojima je pisalo da ima drugo ime i da se udala za Ž.M. te da sada nosi i drugo prezime. Upitao sam je o čemu se radi da bi mi rekla da ju je Ž.M. nasamario i da je sve to laž”, ispričao je A.S., prvi suprug optužene žene za kojeg je onaj predbračni zavjet “u dobru i u zlu” svetinja.

Godinu kasnije, otkriva dalje, njegova supruga je doslovno jedan dan samo nestala pa je od silne brige i neizvjesnosti digao policiju na noge te prijavio njezin nestanak.

“Nakon nekoliko dana sam je dobio na mobitel pa mi je rekla da se nalazi kod prijateljice u Varaždinu. Da bi me, po povratku kući, nazvao onaj njezin Ž.M. rekavši da je moja žena njegova žena i da će sa svojom ekipom doći po nju. U oktobru 2017. L.M.P je opet otišla od kuće u nepoznato, a na kraju sam doznao da je opet otišla u Njemačku i to kod tog drugog čovjeka za kojeg se udala u tajnosti”, zaključio je ogorčeni prvi suprug optužene.

Jedno od njihove djece se prisjetilo kako je njihova majka tokom 2015. intenzivno koristila internet do kasno u noć pa joj je otac radi toga znao prigovarati.

Navedenim slučajem se bavio i vještak psihijatar dr. Dušan Mamula koji je analizirajući medicinsku dokumentaciju optužene zaključio da je ista mogla shvatiti značenja svojih postupanja, da je mogla vladati svojom voljom i u konačnici da je bila ubrojiva te znala što radi, navodi Jutarnji.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!