Ponovo postavljene betonske prepreke na putu Mitrovica–Leposavić

Regija 24. jan 202316:57
Izvor: Kossev

Specijalci kosovske policije postavili su betonske blokove na improvizovanom punktu kod takozvanog Bistričkog mosta, na magistralnom putu Mitrovica–Leposavić i dodatno ojačali kontejner postavljen na odmorištu pored samog puta.

Vozila na ovom dijelu puta primorana su da zbog postavljenih prepreka znatno uspore kretanje, krećući se cikcak putanjom, prenosi RTS.

Betonski blokovi na ovom dijelu puta ponovo su postavljeni i to nakon jučerašnjeg incidenta, u kojem je Miljan Delević ranjen iz vatrenog oružja.

Policija je na ovom dijelu puta otvorila vatru na civilno vozilo, zato što se, po njenoj tvrdnji, nije zasutavilo, a pritom je i udarilo u vozilo policije.

Policajci na punktu su zatim pucali u vozilo koje se udaljavalo, pogodivši Miljana Delevića. Druga osoba u istom vozilu nije povrijeđena.

Punkt kod Bistričkog mosta policija je postavila u decembru u jeku barikada na sjeveru Kosova, gdje od tada svakodnevno kontroliše putnike i njihova vozila.

Prvobitno su postavili betonske blokove usporavajući kretanje vozila, a nakon uklanjanja barikada, uklonjene su i betonske prepreke.

Policija je u međuvremenu ojačala položaj kod mosta, postavivši kontejner za smještaj svog osoblja, okruživši ga visokim betonskim blokovima.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar