Potraga za Matejem: Otkriveni identiteti mladića i djevojke sa snimke

Regija 06. jan 202222:04 0 komentara
MUP RH

Već sedam dana traga se za Matejem Perišem, Splićaninom koji je u Beogradu nestao u noći s 30. na 31. decembra 2021. godine.

Nakon što su objavljene snimke na kojima se vidi kako mladić trči Beogradom, a za dio njih je Nenad Periš, otac nestalog mladića, potvrdio da je na njima njegov sin, danas su, ipak, otkriveni neki novi detalji.

Otkriveni identiteti mladića i djevojke sa snimke

Srpska policija otkrila je ko su mladić i djevojka koji se pojavljuju na snimci na kojoj je i Matej Periš. Podsjećamo, na jednoj od objavljenih snimki vidi se mladić uz kojeg trči i djevojka. Samo nekoliko sekundi prije, u drugom smjeru po istoj, Travničkoj ulici, protrčao je Matej.

Policija je utvrdila da nijedno od ovo dvoje ljudi nije Matej te da ni na koji način nisu povezani s njim.

“Radi se o velikoj slučajnosti da su se u hladnoj noći dvojica mladića toliko sličnog stasa i oblačenja trčeći mimoišla u razmaku od nekoliko sekundi. O velikoj slučajnosti, ali ipak samo slučajnosti”, ispričao je izvor Blica.

Moguća obustava potrage

Novih informacija zasad nema, ali stigla je jedna loša vijest. Potraga bi, zbog lošeg vremena, mogla biti obustavljena na nekoliko dana, prenosi Dnevnik.hr.

“Nažalost nema nikakvih novih informacija. Ono što treba reći – danas se potraga preselila na ušće rijeke Save u Dunav. Cijelog dana su patrolirali brodovi riječne policije i Žandarmerije. Na tom području je pristiglo i veliko policijsko pojačanje – policajci sa psima tragačima. Oko 19:00 sati su prekinuli potragu. Danas je također potraga bila i na Velikom ratnom otoku – između Save i Dunava, no i od tamo se policija povukla”, rekao je reporter.

Potraga je obustavljena, a iz policije su potvrdili da će sutra rano ujutro nastaviti s potragom. Najavljuje se drastično pogoršanje vremena pa bi se moglo dogoditi da zbog toga potraga bude stopirana na dan ili dva.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad