Stigli nalazi vještačenja: U dosadašnjim rezultatima nije pronađen DNK Danke Ilić

Regija 08. maj 202416:50 6 komentara
Privatna arhiva; Goran Srdanova/Nova.rs

Prva DNK vještačenja iz Nacionalnog kriminalističko - tehnološkog centra u vezi sa slučajem nestale djevojčie Danke Ilić, stigla su u Više javno tužalaštvo u Zaječaru, potvrđeno je za N1.

„U rezultatima koji su stigli i koji su vještačeni nema bioloških tragova djevojčice. To su rezultati DNK koje je vještačio Nacionalno kriminalistički – tehnološkog centar i predstavljaju prve nalaze. Takođe, to je samo mali dio uzoraka koji su poslati na vještačenje. Tek se očekuju dodatni nalazi koji treba da stignu i sa Biološkog fakulteta. To znači da je stiglo tek nekoliko izvještaja i očekujemo da pristignu i ostali“, rekao je za N1 tužilac VJT iz Zaječara Miodrag Canović.

Portal nova.rs u Višem javnom tužilaštvu saznaje da je izuzeto više od 500 tragova iz unutrašnjosti službenog automobila JKP „Vodovod“ u Boru, kao i tragovi sa spoljašnje strane automobila.

„Izuzeto je preko 500 tragova iz unutrašnjosti službenog automobila JKP „Vodovod“ u Boru, kao i tragovi sa spoljašnje strane automobila. Do sada su veštačenja pokazala da se ni na jednom tragu ne nalazi DNK Danke Ilić, kako u samom automobilu, tako i na spoljašnjim delovima vozila“, saznaje portal Nove u Višem javnom tužilaštvu.

Podsjećamo, S.J. i D.D, osumnjičeni su za ubistvo dvogodišnje Danke Ilić u Boru, a koja je nestala 26. marta u Banjskom polju kod Bora.

Osumnjičeni koji su bili zaposleni u borskom Vodovodu uhapšeni su 4. aprila zbog sumnje da su ubili dvogodišnju djevojčicu.

Dvojica osumnjičenih su, kako je tada saopšteno iz policije, u potpunosti su priznali izvršenje ovog zločina.

J.S. i D.D. saslušani su 5. aprila u Tužilaštvu u Zaječaru, i tom prilikom je D.D. u potpunosti priznao izvršenje krivičnog djela, dok se J.S. branio šutnjom. Tada je osumnjičenima određen i jednomjesečni pritvor.

Tijelo dvogodišnje djevojčice do danas nije pronađeno.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare