Prijavljeno seksualno i fizičko zlostavljanje u Specijalnoj školi Bubanj u Nišu

Regija 09. dec 202217:43
Izvor: RTS/Screenshot

Dejan Nikolić, otac maloljetnog dječaka, učenika Specijalne škole sa domom Bubanj u Nišu, prijavio je da je njegovog sina fizički i seksualno zlostavljao učenik, takođe štićenik doma. Dok je iz škole saopšteno da je pojačan nadzor, Nikolić je rekao je za RTS da sumnja da su vaspitači doma pokušavali da zataškaju slučaj.

Ispituju se navodi o zlostavljanju koje je prijavio samohrani otac Dejan Nikolić iz sela u okolini Merošine, prenosi RTS.

On je ispričao da je njegov sin bio vidno uznemiren i da se žalio na bolove u stomaku još 16. novembra, kada ga je i vodio kod ljekara.

Njegov sin je kaže govorio da ga uznemirava drugi učenik, u početku ne pominjući bilo kakvo zlostavljanje. Kaže da je prijavio školi i da je navodno taj učenik ukoren. Ipak, konačno ovog ponedjeljka kada mu je sin ispričao šta se desilo tada je slučaj prijavio policiji.

Škola se oglasila samo saopštenjem u kome se navodi da su preduzete mjere predviđene zakonom, takođe i da su preduzete mjere pojačanog nadzora, obaviješteni roditelji, obavljeni razgovori sa učenicima. Škola će navodi se intenzivirati saradnju sa roditeljima.

Inače, specijalna škola od prije nekoliko dana ima novu direktorku. U školskoj upravi Nišavskog okruga je rečeno da je prethodnom direktoru Goranu Maloviću istekao.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar