Prijetnje, smijanje žrtvama i loša odbrana kasapina: “Nema tela, nema dela”

Regija 29. sep 202209:38 3 komentara
Marko Miljković i Veljko Belivuk (TV Pink/Screenshot)

Dvodnevno pripremno ročište protiv Veljka Belivuka, Marka Miljkovića i ostalih pripadnika njihove kriminalne organizacije proteklo je burno, a obilježile su ga prijetnje tužiocu, podsmjehivanje žrtvama, ali i loša odbrana optuženih. Krilatica “Nema tijela, nema djela” postala je okosnica odbrane vođa kriminalne grupe Belivuka i Miljkovića, koji nipošto ne priznaju stravična ubistva koja im se stavljaju na teret.

Od hapšenje tvrde da će optužnica protiv njih pasti, jer tužilac nema tijela žrtava. Tako je bilo i prethodna tri dana, a za okrivljene nisu dovoljne čak ni fotografije na kojima su sa ubijenim žrtvama, već uporno negiraju bilo kakvu vezu s njima, piše Nova.rs.

„Kako da priznam pobogu“, rekao je Belivuk izjašnjavajući se o krivici, a zatim počeo da se smije.

„Apsolutno ništa ne priznajem“, uz smijeh je rekao i Miljković.

Ovo nije prvi put da Belivuk i Miljković vrijeđaju žrtve. Tako je Miljković na jednom ročištu izjavio da je Zdravko Radojević živ i da ga krije žena, iako se u optužnici nalaze slike njegovog iskasapljenog tijela.

Vođe ozloglašene kriminalne grupe, koja se tereti za sedam brutalnih likvidacija, tvrde da su slike sa aplikacije “Sky” montirane, odnosno fotošopirane. Riječ je o ključnim dokazima protiv okrivljenih, a upravo sa „Skya“ su zaplijenjene slike iskasapljenih žrtava koje su optuženi razmjenjivali među sobom.

Miljković je, sa druge strane, u svom uvodnom izlaganju pominjao i slučaj nestalog dječaka Đorđa Andrejića i citirao presudu na osnovu koje je njegova majka oslobođena jer tijelo mališana nikada nije pronađeno.

Potom se složio sa svojim najbližim saradnikom. Za fotografije užasa rekao je da su fotošopirane, a zatim se obratio sudiji.

„Sudija, ako prođe Sky, ovo i vama može da se desi“, rekao je Miljković.

Srećan zbog ubistva Vukotića

Između ostalog, Belivuk je tokom pripremnog ročišta govorio i o ubistvu vođe škaljaraca, Jovana Vukotića, koji je likvidiran u Istanbulu.

Istakao je da mu nije žao što je Vukotić ubijen i na taj način potvrdio ono što se mjesecima govori – da su sarađivali sa kavačkim klanom koji predvodi Radoje Zvicer. Takoreći, bili su „ispostava“ kavačkog klana u Srbiji.

„Meni baš nije žao, platio je moje i ubistvo Marka Miljkovića, trebalo je da budemo ubijeni na aerodromu u Tivtu pa nikom nije bilo žao mene“, rekao je navodno Belivuk.

„Baš me briga za Sky, nikada ga neću prihvatiti, sve je ovo fingirano, namešteno i montirano“, rekao je navodno Belivuk.

Potom je otišao korak dalje i gotovo da je uputio prijetnje tužiocu.

„Ukoliko je ubijen Jovan Vukotić koji je imao desetine miliona evra, šta onda može da očekuje jedan tužilac?!“ Iako je rekao da se ne radi o prijetnji, jasno je da jeste u pitanju vrlo ozbiljna i direktna pretnja, kao i niz drugih izjava koje su izneli optuženi“, navodno je rekao.

Ovo nije prvi put da se u odbrani Belivuka i Miljkovića pominje Radoje Zvicer, vođa kavačkog klana, koji se trenutno nalazi u bjekstvu.

Crnogorski mediji su prije nekoliko mjeseci objavili fotografije na kojima su zajedno, međutim, srpsko tužilaštvo još uvek ne tereti Zvicera ni za jedno teško krivično djelo.

Podsjetimo, grupa Veljka Belivuka i Marka Miljkovića tereti se za čak sedam likvidacija. Monstrumi su žrtve mučili i ubijali na dvije lokacije – u Sopotu i Ritopeku. Žrtve su mučili na stravičan način, a nakon ubistava njihova tijela bi sjekli, a potom mljeli u industrijskoj mašini za mljevenje mesa.
Potom bi samljevene žrtve pakovali u džakove, koje su zatim bacali u Dunav. Sa druge strane, pojedine žrtve, poput Gorana Mihajlovića, su nakon likvidacije spalili kako bi uklonili tragove.

„Žao mi je što nas ista majka nije rodila“

Belivuk je početkom februara, u svom iskazu kod tužioca, govorio o odnosu koji ima s vođom kavačkog klana.

„S jedne strane su država i tužilaštvo i „škaljarski klan“, a s druge, ja i Radoje Zvicer. Što se tiče Zvicera, ja sam ponosan što smo prijatelji. Ja ne perem ruke od njega i žao mi je što nas nije ista majka rodila“, rekao je tada Belivuk.

Ko je Đorđe Andrejić

Nestanak Đorđa Andrejića (13) u julu 2010. godine jedan je od najmisterioznijih događaja u Srbiji, a sudbina dječaka do danas nije poznata. Zbog smrti dječaka osuđena je, pa oslobođena njegova majka Marina Andrejić, koja je u pritvoru provela 703 dana.

Andrejićeva i njen sin Đorđe nestali su u ataru sela Majilovac kada su krenuli u baštu, a posle dva dana pojavila se samo dječakova majka, sa povrijeđenom nogom. Najprije je tvrdila da se dječak izgubio, a u policiji je priznala da ga je ubila motikom. Međutim, na suđenju je negirala zločin i optužila policajce da su je tukli i primorali da prizna da je ubila rođeno dijete.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad